Home » , » Πολυνομοσχέδιο Γ. Παπακωνσταντίνου γεμάτο "δωράκια"

Πολυνομοσχέδιο Γ. Παπακωνσταντίνου γεμάτο "δωράκια"

Από ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ , Τετάρτη 18 Ιανουαρίου 2012 | 6:10 μ.μ.

 Αφού κατά την θητεία του στο υπουργείο Οικονομικών πτώχευσε όλα τα λαϊκά νοικοκυριά, ο Γ. Παπακωνσταντίνου,  από το καινούργιο του πόστο «μέσα σε οκτώ μήνες έχει υπογραφεί και η περιβαλλοντική χρεοκοπία και η περιβαλλοντική πτώχευση, χωρίς μάλιστα να υπάρχει το άλλοθι της τρόικας», όπως γράφει το χθεσινό «Ποντίκι».

Αν και σε αρκετές αστικές εφημερίδες διαβάσαμε αρκετά υπονοούμενα για τον ρόλο και την αποστολή που εκτελεί ο Γ. Παπακωνσταντίνου βρισκόμενος στην ηγεσία του ΥΠΕΚΑ, το τρισέλιδο δημοσίευμα που τον αφορά, στο χθεσινό «Ποντίκι», όχι απλώς τον αφήνει έκθετο αλλά ακόμα και σε τριτοκοσμικές χώρες θα είχε διαταχθεί ποινική διαδικασία σε βάρος του.
Φυσικά το έντυπο του Δελλατόλα προσπαθεί να γράψει τα πράγματα όσο πιο «στρογγυλεμένα» γίνεται αλλά το συμπέρασμα που βγαίνει και στον πιο άσχετο αναγνώστη είναι ότι ο Γ. Παπακωνσταντίνου εκτελεί διατεταγμένη υπηρεσία (με το αζημίωτο;) σε βάρος του λαού και του τόπου.

Το τρισέλιδο δημοσίευμα που αναφέραμε μας μιλάει ότι «αυτό που έχει συμβεί τους τελευταίους 8 μήνες στο ΥΠΕΚΑ συνεπάγεται την αμετάκλητη περιβαλλοντική χρεοκοπία σε βάρος των πολιτών αλλά και της οικονομίας. Νομοθετήματα που κατεδαφίζουν το κράτος δικαίου, καταργούν κάθε έννοια ισονομίας, ισοπολιτείας και διαγράφουν θεμελιώδεις αρχές του πολεοδομικού και χωροταξικού σχεδιασμού σε βάρος της κοινωνίας. Νομοθετήματα που ακυρώνουν την ευρωπαϊκή νομοθεσία και εξυπηρετούν ομάδες συμφερόντων».
Ανεξάρτητα αν το δημοσίευμα εξυπηρετεί σκοπιμότητες –αν δηλαδή «ρίχτηκε» άλλος καπιταλιστής που νταραβερίζεται με το ΥΠΕΚΑ και χρησιμοποιείται σαν μέσον πίεσης προς τον Γ. Παπακωνσταντίνου αφού ακόμα πολλές τέτοιες μπίζνες είναι σε εκκρεμότητα- δεν παύει να έχει την αξία του.

Παραθέτουμε κάποια χαρακτηριστικά αποσπάσματα απ’ αυτό:

Γραμματοκομιστής
Είναι χαρακτηριστικό ότι το ερώτημα που διατυπώνεται ευθέως στις συζητήσεις ειδικών και μη περί τα πολεοδομικά, τα χωροταξικά, τα δασικά και γενικότερα των θεμάτων περιβάλλοντος, είναι εάν ο Παπακωνσταντίνου είναι απλώς ένας ξεπερασμένος, «μουχλιασμένος» πολιτικός που βρέθηκε στην κεντρική πολιτική σκηνή σε λάθος δεκαετία ή υπηρετεί συνειδητά ένα συγκεκριμένο πλάνο.Εάν είναι, δηλαδή, παντελώς άσχετος και γίνεται «γραμματοκομιστής» ρυθμίσεων χωρίς να αντιλαμβάνεται τις επιπτώσεις τους ή συνειδητά υπηρετεί εκείνους που στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ χαρακτηρίζουν ως «ρουφιάνους» του περιβάλλοντος.
Ένα άλλο ερώτημα που πλανάται στον αέρα είναι από πού ο Παπακωνσταντίνου «τρέφει» τον πολιτικό του τσαμπουκά και γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τους συναδέλφους του βουλευτές. Πώς, δηλαδή, ευτελίζει τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες και επί της ουσίας εμπαίζει τους συναδέλφους του, τροποποιώντας ακόμα και νόμους που έχουν μόλις πρόσφατα -επί θητείας του- ψηφιστεί.
Οι «ρουφιάνοι»

Πρόκειται για ενδημικό είδος του ευρύτερου πολιτικού ζωικού βασιλείου, με επιθετικό χαρακτηριστικά, που εδώ και πολλά χρόνια έχει συγκεκριμένη ατζέντα, την οποία προσπαθεί να επιβάλει.
Η ατζέντα περιλαμβάνει απαιτήσεις μεγάλων, μικρομεσαίων και μικρών, αλλά εκατοντάδων χιλιάδων συμφερόντων, που σταθερά τα τελευταία χρόνια πιέζουν για ανατροπή της δασικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και θεωρούν ως πρώτο εχθρό της ευημερίας τους το Σύνταγμα και το Συμβούλιο της Επικρατείας. Είναι οι ίδιοι που εδώ και χρόνια προωθούν τις βρόμικες τεχνολογίες της καύσης των απορριμμάτων και θεωρούνται οι «εγκέφαλοι» αμφιλεγόμενων επενδύσεων με στόχο την αφαίμαξη κοινοτικών κονδυλίων.

Οι «ρουφιάνοι» του Περιβάλλοντος αποτελούν συγκροτημένη ομάδα πίεσης, που εδώ και χρόνια λειτουργεί ως λόμπι στους διαδρόμους του ΥΠΕΚΑ, αλλά το τελευταίο διάστημα είδε τις επιδιώξεις της να γίνονται νόμοι του κράτους, αφού όλοι οι προηγούμενοι υπουργοί Περιβάλλοντος κρατούσαν στοιχειώδη γραμμή άμυνας και επεδείκνυαν στοιχειώδη σεβασμό στις επιταγές του Συντάγματος και τις αποφάσεις του ΣτΕ, στις προβλέψεις της ευρωπαϊκής και ελληνικής νομοθεσίας.
Όπως λένε άνθρωποι που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, δεν είναι κα-θόλου τυχαίο το γεγονός ότι σχεδόν το σύνολο των νομοθετημάτων που έχουν την υπογραφή της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΚΑ καταστρατηγούν βασικές επιταγές του Συντάγματος ή - στην καλύτερη περίπτωση - παλινδρομούν μεταξύ των ορίων της παρανομίας και της νομιμότητας.

♦ Δεν είναι, επίσης, καθόλου τυχαίο το γεγονός ότι αιτήματα συγκεκριμένων ομάδων συμφερόντων που εδώ και χρόνια πετάγονταν ως απαράδεκτα στο καλάθι των αχρήστων σήμερα αποτελούν νόμους του κράτους.
♦ Δεν είναι επίσης καθόλου τυχαίο ότι κάθε σχέδιο νόμου συνοδεύεται και από ένα παράρτημα που τακτοποιεί, άσχετα με το αντικείμενο του νομοσχεδίου, ζητήματα που είτε είναι φωτογραφικά είτε κινούνται στο όριο της «προσωπογραφίας».

  Γεμάτο "δωράκια" το πολυνομοσχέδιο ...
Το τελευταίο δείγμα γραφής του Γιώργου Παπακωνσταντίνου είναι το σχέδιο νόμου με τίτλο «Ποινική προστασία του περιβάλλοντος». Σχέδιο νόμου που φυλλομετρώντας το κανείς αναρωτιέται ποιος θα μας προστατεύσει ποινικά από τους φύλακες...
Πρόκειται για ένα νομοθέτημα - σκούπα, ένα μόρφωμα που ξεθεμελιώνει βασικές αρχές του Συντάγματος, της δασικής, πολεοδομικής και χωροταξικής νομοθεσίας και δίνει «δωράκια» σε επίδοξους επενδυτές σε βάρος της κοινωνίας και της οικονομίας.

Με το σχέδιο νόμου μεταξύ άλλων:

♦ Καταργείται η συνταγματικά κατοχυρωμένη εισφορά σε γη για τη δημιουργία κοινόχρηστων χώρων. Με το πρόσχημα της ικανοποίησης επίδοξων επενδυτών, τους δίνεται πλέον η δυνατότητα της εξαίρεσης από την εισφορά σε γη, σε περιπτώσεις προώθησης τουριστικών εγκαταστάσεων. Σε περίπτωση που ο επενδυτής επιλέξει να κάνει εισφορά σε γη αλλά σε άλλη έκταση εντός των διοικητικών ορίων του ίδιου δήμου, του δίνονται ως «δώρο» επιπλέον... χρήσεις γης!

♦ Καταργείται η προβλεπόμενη υποχρέωση για έκδοση άδειας επέμβασης από τις δασικές υπηρεσίες για έργα και δραστηριότητες εντός των δασικών οικοσυστημάτων (σ.σ.: όλως τυχαίως αίτηση για τη χορήγηση άδειας επέμβασης σε δάση και δασικές εκτάσεις της αρμοδιότητας του δασαρχείου Αρναίας έχει υποβάλει η ιδιοκτησία της εταιρείας Ελληνικός Χρυσός, για έκταση μεγαλύτερη από 3.300 στρέμματα, διπλάσια σχεδόν από την ήδη εγκεκριμένη με την ΚΥΑ 201745/2011).

♦ Υπαγορεύεται στις δασικές υπηρεσίες να εξετάζουν κατά προτεραιότητα - να αποχαρακτηρίζουν επί της ουσίας - δασικές εκτάσεις επί των οποίων σχεδιάζεται η ανάπτυξη μεγάλων επενδύσεων.
♦ Ξεθεμελιώνονται 32 θεσμοθετημένες Ζώνες Οικιστικού Ελέγχου για να πάρουν το «πράσινο φως» μεταξύ άλλων κτήρια και εγκαταστάσεις για την παραγωγή ενέργειας, ΧΥΤΑ, εγκαταστάσεις διαχείρισης αποβλήτων, σταθμοί μεταφόρτωσης απορριμμάτων.
♦ Καταργείται η περιβαλλοντική αδειοδότηση για τη διάθεση αποβλήτων! Καταργείται, δηλαδή, η υποχρέωση που απορρέει από την ευρωπαϊκή και ελληνική νομοθεσία για την εκπόνηση Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για έργο ή τμήμα έργου που αφορά στην ανάκτηση ή διάθεση αποβλήτων!
Εν ολίγοις ο Παπακωνσταντίνου θέλει να φορέσει στον ελληνικό λαό «καπέλο» την καύση των απορριμμάτων και μάλιστα χωρίς καν τη σύνταξη Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων!

♦ Δίνει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων και εντός αρχαιολογικών ζωνών!
♦ Δίνει το «πράσινο φως» για τη νομιμοποίηση αυθαιρέτων που έχουν υπερβεί το ύφος της κορυφογραμμής!
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger