Home » , » Ο Καμμένος υπερασπιστής αλητήριων ακροδεξιών ΟΥΚάδων, «συνεργός» εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων !!!

Ο Καμμένος υπερασπιστής αλητήριων ακροδεξιών ΟΥΚάδων, «συνεργός» εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων !!!

Από giorgis , Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 | 4:32 μ.μ.

Με τη γνωστή χαιρεκακία του ισχυρού, που κινητοποιώντας ορδές ακροδεξιών και έχοντας την κάλυψη του κράτους, επέβαλε τους ειδεχθείς του όρους, το περιοδικό ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ και το defencenet.gr μας ενημερώνει με το άρθρο του «Απόντες από τη δίκη οι κατήγοροι των ΟΥΚάδων» για ταεξής:

«Δεν εμφανίστηκαν σήμερα στο ναυτοδικείο Πειραιά οι ενάγοντες για την υπόθεση των 39 ανδρών της ομάδας ΟΥΚοι οποίοι, κατά τη διάρκεια της παρέλασης της 25ης Μαρτίου 2010, είχαν φωνάξει συνθήματα. Πρόκειται για το δικηγόρο κ.Τάτση, τον εκπρόσωπο του Ελληνικού Παρατηρητήριου των Συμφωνιών του Ελσίνκι (ΕΠΣΕ) κ.Δημητρά και το δημοσιογράφο κ.Αγγελίδη. Σύμφωνα με πληροφορίες, μελετάται η βίαιη προσαγωγή του κ.Αγγελίδη στο δικαστήριο. Στη σημερινή δίκη αναμένεται να παρουσιαστούν και να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης ο πρώην Α/ΓΕΣ Φράγκος Φραγκούλης, ο Υποναύαρχος Δ.Θεοφανίδης και ο Αρχιπλοίαρχος Β.Πολίτης. Παρών στη δίωξη είναι και ο βουλευτής της ΝΔ ΠάνοςΚαμμένος»!!!

Η δίκη αυτή αποτελεί πηγή πολύτιμων συμπερασμάτων.

Αποδεικνύεται όχι μόνο το γεγονός ότι η αστική δικαιοσύνη είναι τυφλή, ταξική και ότι μεριμνά για την προνομιακή μεταχείριση των πλουσίων, των ανθρώπων του κατεστημένου και των μελών των κατασταλτικών μηχανισμών, αλλά σε συνεργασία με τις αστυνομικές αρχές αφήνειαν υπεράσπιστους τους αντίδικους, επιτρέποντας την άσκηση τρομοκρατικής βίας από τις ακροδεξιές δολοφονικές συμμορίες για να επιβάλλουν την ατιμωρησία τους. Θυμίζουμε ότι η προηγούμενη εκδίκαση της υπόθεσης στο Ναυτοδικείο σημαδεύτηκε από τα εμετικά συνθήματα που φώναξαν οι ομοϊδεάτες Ναζιστές εντός της δικαστικής αίθουσας και τις βιαιοπραγίες Χρυσαυγιτών και παλαίμαχων ακροδεξιών ΟΥΚάδων εις βάρος του δικηγόρου της πολιτικής αγωγής και των μαρτύρων κατηγορίας.

Την εποχή του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού το εθνικιστικό παραλήρημα, η φασιστική βία κατά μεταναστών και μελών των κοινωνικών κινημάτων αποτελούν μαζί με την χειραγώγηση και συστηματική προπαγάνδα των ΜΜΕ, απαραίτητο συμπλήρωμα των βάναυσων δυνάμεων καταστολής και της δικαστικής εξουσίας που καταδικάζει όλους τους αγώνες του κόσμου της εργασίας, ώστε να επιβληθεί ο εργασιακός και κοινωνικός μεσαίωνας.

Όμως, όπως επισημάναμε και σε πρόσφατη ανακοίνωση μας, η παρουσία ως μαρτύρων υπεράσπισης υψηλόβαθμων στρατιωτικών που μάλιστα έχουν διατελέσει και Αρχηγοί, αποκαλύπτει την προκλητική ταύτιση της στρατιωτικής ηγεσίας με ακροδεξιά στοιχεία, δίνει το στίγμα ενός επικίνδυνου μιλιταρισμού που καλλιεργείται συστηματικά και αποτελεί μέρος της καθημερινής εκπαιδευτικής διαδικασίας στις μονάδες.

Η παρουσία  του βουλευτή της ΝΔ Πάνου Καμμένου, φορέας ο  ίδιος ακραίων εθνικιστικών ιδεών, δεν αποκαλύπτει απλώς την συνοδοιπορία των κομμάτων της ακροδεξιάς του ΛΑΟΣ και της κεντροδεξιάς της ΝΔ με το εγκληματικό ακροδεξιό περιθώριο. Η επιλογή υπεράσπισης των ακροδεξιών Μισθοφόρων ΟΥΚάδων στέλνει ένα ξεκάθαρο μήνυμα στήριξης τους απευθείας από τμήματα του αστικού κατεστημένου, που αναλαμβάνουν την υπεράσπιση και την ευρύτερη νομιμοποίηση ης δράση τους.

Αποδεικνύοντας ταυτόχρονα ότι η επιφανειακή αμφισβήτηση των Μνημονιακών πολιτικών, η διαμαρτυρία σε επιμέρους πτυχές  των κυριάρχων αστικών επιλογώναπό τμήματα του αστικού κόσμου όπως ο επιχειρηματίας βουλευτής της ΝΔ και η Ναζιστική Χρυσή Αυγή της αντικαθεστωτικής ρητορείας, δεν αναιρεί ποσώς ότι είναι ανυποχώρητοι υπερασπιστές των θέσφατων του αστικού καθεστώτος εξουσίας. Η μηδενιστική συχνά κριτική τους απέναντι στο υπάρχον αστικό πολιτικό σύστημα καταλήγει σε πιο ολοκληρωτικές πολιτικές απαντήσεις, που εμπεριέχουν την καταστολή των κινημάτων του κόσμου της εργασίας και την συντριβή των απελευθερωτικών οραμάτων και αναγκών του.

Τέλος, η προκλητική στάση του Πάνου Καμμένου απέναντι στην κοινωνία μας που απαιτεί την παραδειγματική τιμωρία των ακροδεξιών Μισθοφόρων των ΟΥΚ, αποτελεί μια αποκάλυψη για τα αδιέξοδα των «εθνικοαπελευθερωτικών μετώπων», μεταξύ άλλων  του Καζάκη και ΕΠΑΜ, στα οποία θεωρούν ότι έχουν θέση ο βουλευτής της ΝΔ και οι ομοϊδεάτες του. Εθνικοαπελευθερωτικά μέτωπα που καταλήγουν εργαλεία άσκησης ταξικής αστικής πολιτικής. Κρύβοντας με την πάντα αποτυχημένη θεωρία των σταδίων την πραγματική τους αποπροσανατολιστική λειτουργία: μιλούν για Κατοχή και εθνικοαπελευθερωτικά σαλπίσματα με τους Καμμένους και τη λαϊκή Δεξιά, αποκρύπτοντας τις ταξικές πολιτικές που μας έφτασαν ως εδώ, με πρωτεργάτες τα αστικά κόμματα εξουσίας ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με τον Καμμένο ως βουλευτή και υπουργό και μάλιστα, των εφοπλιστών. Δείχνουν ως εχθρό τους ξένους και κρύβουν την πραγματική ουσία των στρατηγικών επιλογών του κεφαλαίου, που αντιμετωπίζοντας την καπιταλιστική κρίση ως αιτία και αφορμή καταργεί κάθε εργασιακό δικαίωμα, επιδιώκοντας μια ιστορικού βάθους ανατροπή του συσχετισμού δύναμης μεταξύ των δυνάμεων της εργασίας και του πλούτου.

Τελικά, υπεραμυνόμενοι της«εθνικής κυριαρχίας» αποπροσανατολίζουν τον κόσμο της εργασίας από την ανάγκη έντασης του κοινωνικού πολέμου. Καταλήγουν σε προτάσεις νέου ΕΑΜ και άλλου τύπου «εθνικής ενότητας», υποταγής δηλαδή των εργαζομένων σε μικρό και μεγάλο κεφάλαιο, απαγορεύοντας την πραγματικά αναγκαία συνένωση της τάξης σε εθνικό επίπεδο, ξεπερνώντας τα εμπόδια γλώσσας-θρησκείας-εθνικότητας, αλλά και σε διεθνικό επίπεδο. Προβάλλουν τους «εθνικούς κινδύνους» για να ενώσουν εθνικά και να διχάσουν ταξικά, ενώ απαίτηση των καιρών είναι η πάλη για τα κοινά εργασιακά δικαιώματα ενός εργατικού ταξικού κινήματος που θα δρα διεθνικά και θα σκέφτεται διεθνικά. Θεωρώντας ως πρώτο καθήκον του την ανατροπή των κυβερνήσεων της αντεργατικής λαίλαπας, της στυγνής κρατικής τρομοκρατίας και των πολεμικών τυχοδιωκτισμών.  

Αφήνουμε τους κάθε είδους «εθνικοαπελευθερωτές» στην άκρη και απέναντι. 

Την εποχή της πιο συνολικής καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης και του Κοινοβουλευτικού Ολοκληρωτισμού, όπου ο κόσμος της εργασίας πραγματικά τείνει να μην έχει να χάσει τίποτε άλλο από τις αλυσίδες του, το ρητό του παλιού και καλού συντρόφου «οι προλετάριοι δεν έχουνε πατρίδα» πρέπει να ξαναγραφτεί στα πανό και στις σημαίες των εργατικών εξεγέρσεων. Είναι η ώρα των αντικαπιταλιστικών κινημάτων, της επαναστατικής διεξόδου από την καπιταλιστική κρίση που καταστρέφει τον εργαζόμενο άνθρωπο και απειλεί με νέες πολεμικές συγκρούσεις, ακόμη και με χρήση πυρηνικών όπλων 

Γιατί το πραγματικό επίδικο της ταξικής πάλης δεν είναι η σωτηρία του «έθνους και της πατρίδας» ή όποιου άλλου αστικού κατασκευάσματος, αλλά η Κοινωνική Απελευθέρωση του Κόσμου της Εργασίας.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ


ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 27 σχόλια

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:53 μ.μ.

Και κάποιοι ερωτούν και ζητούν διευκρηνήσεις: Οι νεότεροι ας ρωτήσουν τους πατεράδες κ. μανάδες τους, τους παπούδες και γιαγιάδες τους, ΕΜΕΙΣ δεν μεγαλώσαμε και γαλουγηθήκαμε με τα ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΝΙΚΑ ΙΔΑΝΙΚΑ, ότι οι ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ, ΟΙ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΟΣΥΜΟΡΙΤΕΣ, θα μας ΠΑΡΟΥΝ τα ΣΠΙΤΙΑ, ΤΑ ΧΩΡΑΦΙΑ, ΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ, ΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ κ. ΤΑ ΓΙΔΙΑ ! ΘΑ ΜΑΣ ΒΙΑΣΟΥΝ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ κ. ΚΟΡΕΣ !! Και Ω ! ΕΚ ΘΑΥΜΑΤΟΣ βλέπουμαι, ότι ο "ΧΡΟΝΟΣ" είτανε ο καλύτερος κριτής ! Τα ΣΠΙΤΙΑ, Τα ΧΩΡΑΦΙΑ, Τα ΜΑΓΑΖΙΑ τα ΠΡΟΒΑΤΑ κ. Τα ΓΙΔΙΑ, .... ΑΛΛΟΙ ΜΑΣ ΤΑ ΠΕΙΡΑΝ ! ΟΙ .... ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΜΕ ΤΗΝ ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟΦΡΟΣΥΝΗΣ ΤΩΝ ΓΝΩΣΤΩΝ ΕΦΙΑΛΤΩΝ ! Και όσο ΑΝΑΦΟΡΑ για τους ... ΒΙΑΣΜΟΥΣ ;; ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΤΑΙ, Ο ΣΕΒΑΣΤΟΣ ... ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΟΓΛΟΥ ! ΑΥΤΗ ΕΙΤΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ 1944 Η ΠΑΤΡΙΔΑ ΜΑΣ ! ΑΥΤΗ ! Και ως ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΤΑ για το ΣΤΟΜΑΧΙ ΤΟΥ ΧΟΝΤΡΟΥ ΜΕ ΤΟ ΠΟΥΡΟ κ. το ψηλό καπέλο ; ΠΟΥΛΟΥΝ ΠΑΚΕΤΟ ΚΑΙ ΟΛΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ !! ΕΙΠΑΤΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ;; Τα ... Τέτοια στον ΔΗΜΑΡΧΟ !!

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:43 μ.μ.

ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΡΩΤΟΥΝ ΚΑΙ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙΣ: ΠΩΣ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΙ; ΤΙ ΚΑΚΟ ΕΚΑΝΑΝ ΟΙ ΟΥΚΑΔΕΣ; ΤΙ ΣΥΝΘΗΜΑΤΑ ΦΩΝΑΞΑΝ; ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΑ ΑΥΤΑ; ΕΙΝΑΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΠΕΡΑΝ ΤΟΥ ΩΡΑΡΙΟΥ, ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ, ΣΕ ΑΡΓΙΕΣ, 24ΩΡΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ, ΔΙΑΚΙΝΔΥΝΕΥΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥΣ, ΖΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ ΜΙΑ ΖΩΗ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΑΓΧΟΣ, ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ, ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΠΕΝΙΧΡΟ ΜΙΣΘΟ ΤΟΥΣ (800-1100Ε); ΟΣΟ ΧΤΥΠΑΤΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΑ, ΤΟΣΟ ΤΟΝ ΞΥΠΝΑΤΕ. ΤΕΤΟΙΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΤΟ ΕΘΝΙΚΟ ΦΡΟΝΗΜΑ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΥΝ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.

Ανώνυμος
20 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:08 μ.μ.

"Μακεδονικής" καταγωγής όπως δήλωσε ο κ Τσάτσης στο κανάλι5 της fyrom μαζί με τον κ.Δημητρά. Θα γίνουμε δηλαδή η αρένα των κάθε λογής φασιστών είτε των Ελλήνων είτε των Σκοπιανων?

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:25 μ.μ.

7.43 και άλλοι δουλεύουν σε ακόμα πιο αντίξοες συνθήκες και με πιο πενιχρές αποδοχές(πήγαινε βρες έναν από αυτούς που κάνουνε αμμοβολή στο Πέραμα),αλλά δεν είναι ποτισμένοι με μίσος και εθνικιστική παράνοια.Άλλα άμα έχεις θεοποιήσει την έννοια της "υπακοής" και δίνεις κ@λο στους "ανώτερους"εν ονόματι της,βγάζεις μετά τα απωθημένα σου στους Αλβανούς, τους Πακιστανούς κλπ..

Ανώνυμος
21 Δεκεμβρίου 2011 στις 3:11 μ.μ.

Μπα σκάσανε τα τρολ της ακροδεξίας και στο βαθύ κόκκινο. Ξέρεις ρε ζώων ελληναρά 7:43 τι δουλειά κάνουν αυτοί οι ΟΥΚάδες; Χτυπάνε απεργούς, είναι κατασταλτικός μηχανισμός του κερατά. Που διακυνδινεύουν ρε συ; χτυπώντας απεργούς ναυτεργάτες. Καμμία σχέση με τον απλό λιμενικό που είναι στα πλωτά και στις ομάδες διάσωσεις.
Δηλαδή ρε τεράστιε εγκρίνεις τα συνθήματα που φώναξαν. Ωραίος "αριστερός" είσαι ρε. Ποιον Έλληνα λες; βάζεις μέσα και τον καπιταλιστή που τα συμφέροντα προστατεύουν τέτοιες ομάδες.
Θύξανε το νέο ταγό της ακροδεξιάς και αμέσως τρολάρεται με κάθε τρόπο.
Γιατί ο κύριος Καμμένος δεν συμπαρήστατε στους απεργούς της χαλυβουργίας άραγε;.Η μήπως σας πείραξε η αναφορά στο ΕΠΑΜ και στο defencenet.gr
Και επειδή το παίζεις και "ξερόλας" αυτά στα γράφει κάποιος που υπηρέτησε σε ειδικές δυναμείς και πέρασε επιτυχώς το σχολίο της ΜΥΚ.
Και για να μην δημιουργούνται παρεξηγήσεις δεν είναι όλοι οι Λιμενικοί φασίστες ούτε το μόνιμο προσωπικό τέτοιο και αρκετοί χλευάζουν τέτοια συνθήματα και λογικές.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:08 π.μ.

21 Δεκεμβρίου 2011 3:11 μ.μ.
Αριστερός και πήγες έφεδρος στη ΜΥΚ...;;;

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:47 π.μ.

3:11 Φίλε μην βλέπεις την αντίθετη άποψη σαν ακροδεξιά άποψη και μην ξεχνάς ότι αυτοί οι λιμενικοί που εσύ με ελαφρά την καρδία κατηγορείς σώζουν ζωές (μεταναστών κυρίως) παίζοντας την ζωή τους κορώνα-γράμματα σε αντίθεση με κάποιους αριστεροκαπιτα-ληστές που κατεβαίνουν και σε πορείες με μόνο σκοπό τα χρήματα απο κάποια Μ.Κ.Ο.
Ας ξυπνήσουμε λοιπόν πριν μπούμε στο χρονοντούλαπο.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:30 μ.μ.

Συγκινηθηκαμε με το ηθικό ανάστημα των λιμενομπατσων 8.47 στο χρονοντούλαπο θα μπουν οι φασίστες,οι ναζιστες και οι πατριώτες δεξιοί είτε αριστεροί...

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:19 μ.μ.

Για τους φασίστες της αριστερας, θα μας πεις κάτι 2:30?

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:50 μ.μ.

Tι παίζει εδώ; φασίστες της αριστεράς (2:30)Τελικά γεμίσαμε με περίεργους και εδώ μέσα. Μπορείς να κρίνεις ένα αριστερό κόμμα για αυταρχισμό, δεσποτισμό αλλά για φασισμό ποτέ. Ο φασισμός είναι αποκλειστικά δεξιό/εθνικιστικό φαινόμενο δημιούργημα τον καπιταλιστών.
Για σένα (8:47) που διακυνδινέυουν την ζωή τους οι ΟΥΚ/Λ.Σ. μάλλον δεν γνωρίζεις την επιχειρησιακή χρήση τους.
Αλλο ο απλός λιμενικός των πλωτών και άλλο ο φρουρός ειδικών δυνάμεων των συμφερόντων των εφοπλιστών. Εσύ όμως δεν διάβασες καλά το σχόλιο μου (3:11).
Και σε τελική ανάλυση επειδή το φωνάζει ο σκοπιανός φασίστας ή ο Τούρκος ή ο Αλβανός πρέπει να φωνάζει το ίδιο;
Το ερώτημα είναι απλό. Καταδικάζει ή όχι τέτοιες πρακτικές και συνθήματα;
Και πάλι σου γράφω ότι για τον μέσο λιμενικό δεν ισχύει αυτό περί φασισμού. Για τα ΟΥΚ/ΛΣ όμως κάτι παίζει.
Και τον φασισμό φίλε μου ή σύντροφε δεν τον σταματάς με ευχολόγια και χάδια.
Θα σου θυμήσω την φράση του Χίτλερ από το αγών μου.

¨"Επρεπε να μας σταματήσουν όσο ήμασταν μικροί, τώρα που μεγαλώσαμε είναι αργά..."

Τώρα η ρητορική περί ΜΚΟ που αναφέρεις θυμίζει αυτά που γράφουν τα ακροδεξιά-εθνικιστικά site για το θέμα. "ΜΚΟ και μασόνοι" οι εχθροί τους έθνους (sic) Οπως και το αριστεροκαπιταλιστές. Είναι βρώμικοι ιστορία οι ΜΚΟ όπως ΜΚΟ ήταν και η επιτροπή διοργάνωσεις Ολυμπιακών αγώνων.Και τόσες άλλες που πρωτοστάτησαν σε "εθνικούς" στόχους.
ΑΥΤΑ.

12:08 κάποτε στις ειδικές δυνάμεις την δεκαετία του 1990 έβρισκες ότι ήθελες όσο και αν σου φαίνεται παράξενο.Η συντριπτική πλειοψηφία του προσωπικού τότε ήταν έφεδροι με μεγαλύτερες και περισότερες μονάδες. Να σου πω ότι είμασταν μαζί με ένα παιδί που ήταν στην ΚΝΕ θα σου φανεί παράξενο. Και μιλάμε για προ Ίμια εποχές. Εποχές που η θητεία ήταν 18 μήνες και οι φασίστες ήταν όντως μια γραφική ομαδούλα σε όλη την χώρα.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:58 μ.μ.

Ο Ναζισμός και ο Φασισμός ήταν κοινωνικά κινήματα,τι να κάνουμε τώρα εμείς οι άπλυτοι αριστεροκαπιταλές τα ανοίγαμε πάντα τα βιβλία,δεν κοιτάζαμε μόνο τις εικόνες...!!!!

Έλεος πια με τη λάσπη!

Ταξικό μέτωπο ενάντια στο φασισμό!!!!

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 8:55 μ.μ.

Τον πολ-ποτ πως τον κρίνεις εσύ? Δεσποτικό? Δηλαδή ποια η διαφορά σου με τους Φασίστες 7:50 ? Μόνον ο στόχος νομίζω. Λυπάμαι για την κατάντια της αριστεράς, κάποιοι νομίζουν ότι αριστερός είναι ο ανθέλληνας, λυπάμαι ειλικρινά λυπάμαι.

Αντώνης
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:53 μ.μ.

22 Δεκεμβρίου 2011 8:55 μ.μ.

Δηλαδή όποιος διαφωνεί με τα απαράδεκτα συνθήματα των ΟΥΚάδων είναι «ανθέλληνας»;;; Μήπως να σταματήσεις να βλέπεις «Ελλήνων Έγερσις»; Αφού βλέπεις ότι σε χαλάει

ΥΓ Μ' αρέσει που όλοι εδώ μέσα γράφουμε ως ανώνυμοι. Φοβόμαστε μη μας φακελώσει η KGB

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:17 μ.μ.

Ρεσαλταρισμένες τρολιές με αμείωτη ένταση..

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:40 μ.μ.

8:55 Ποιος σου μίλησε για ανθέλληνες. Στα καθ' ημάς λοιπόν στο όνομα της Ελλάδος και τις εθνικής μαλακίας εξόριζαν εκτελούσαν τ΄εθνίκια ανθρώπους.
Και επειδή εμείς οι απλυτοι αριστεροκαπιτάλες και αναρχοφασίστες πέρα από τα να τρωγόμαστε μεταξύ μας, διαβάζουμε και κανά βιβλίο που και που, θα σου εξηγήσω δyo πράγματα.
Δεσποτικός δεν απαλάσει κανέναν και ούτε και εννοεί μεθόδος μη βίαιες. Ο Πολ Ποτ, ο Κιμ Ιλ Γιούγκ, ο Στάλιν και τόσοι άλλοι δήθεν "αριστεροί" Βοναπαρτιστές ήταν κοινοί φονιάδες που ξέφυγαν από τις αρχές του Μαρξισμού Λενινισμού και ειδικά παραποίησαν την έννοια της δικτακτορίας του Προλεταριάτου.
Ο σκόπος αγιάζει τα μέσα τους χαρακτηρίζει μόνο που τα μέσα αλλίωσαν τον σκοπό.
Δεν είμαστε ανθέλληνες αλλά ούτε και εναντίων άλλης φυλής. Το ανθέλληνας το εννοείς ΕΣΥ και κανένα σχόλιο δεν γράφει κατά της Ελλάδας
ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΙ ΑΝΘΕΛΛΗΝΙΚΟ ΔΕΝ ΓΡΑΦΤΗΚΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΠΟΝΗΡΕ, ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΕΧΕΤΑΙ ΚΑΝΕΙ ΣΤΟ ΙΝDYMEDIA, ΔΗΛΑΔΗ ΒΑΖΕΤΑΙ ΠΕΡΙΕΡΓΑ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑΤΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΠΑΙΡΝΕΤΕ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΒΑΖΕΤΑΙ ΣΕ ΦΑΣΙΣΤΟΜΠΛΟΚ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΙΞΕΤΑΙ ΟΤΙ ΤΟ ΜΠΛΟΚ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΔΟΤΙΚΟ ΤΗς ΠΑΤΡΙΔΑΣ..

Η κριτική που γίνεται είναι για τα συνθήματα των ΟΥΚ και όχι για την ΕΛΛΑΔΑ προβοκατοράκο μου.

Ανώνυμος
22 Δεκεμβρίου 2011 στις 11:28 μ.μ.

Προβοκάτορας ε??? 10:40 Καταρχήν δεν μίλησα για το συγκεκριμένο blog, είπα για μερικούς "αριστερούς" νεοφασίστες ανθέλληνες, όπως αυτούς που καίνε τις σημαίες η λειλατούν και καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα. Αυτή είναι η αριστερά στην χώρα μας.Αν είναι αυτή τότε καληνύχτα

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:10 π.μ.

Από τα ΟΥΚ, στον Πολ Ποτ, στο καίνε σημαίες λεηλατούν μαγαζιά και αυτοκίνητα. Πετάγεσαι από το ένα θέμα στο άλλο. Τι θα γίνει ρε φίλε δεν βαρέθηκες όταν σε στριμώχνουνε αλλάχεις θέμα συνεχώς. Και είσαι ο ίδιος.
Και αφού δεν σου αρέσει η αριστέρα τράβα κατά την χρυσή αυγή που ίσως βρεις ανθρώπους τον πόνο σου.
Ποιος ρε φίλε έγραψε εδώ μέσα για καμμένες σημαίες, λεηλασία μαγαζιών και αυτοκίνητα.
Ειλικρινά τον τρόπο ροής των σχολίων σου τον έχουμε δει σε άλλα μπλοκ όταν ΣΤΡΙΜΟΧΝΟΥΜΕ ΦΑΣΙΣΤΕς με ανάλογα σχόλια.
Σε λίγο θα γράψεις και για ανθέλληνες φοιτητές που υποστηρίζουν μετανάστες στην ΑΣΟΕ ή τους κακούς ΠΑΜΕΤΖΙΔΕΣ που κάνουν απεργείες και βλάπτουν τον τουρισμό. Ασχετο έτσι; αλλά έτσι και εσύ πηδάς από σχόλιο σε σχόλιο.
Καληνύχτα σε σένα και να ξέρεις ότι " Προλεταριοι όλων των χωρών ενωθείτε" όπως έγραψε ο ΜΑΡΞ. Αυτοί είμαστε από τον 19 αιώνα και αυτό πιστεύουμε.
Τώρα αν μας κάνει αυτό ανθέλληνες στους καπιταλιστές και τους συνοδοιπόρους τους, τι να κάνουμε, ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΥΜΟΥΝΙΣΤΕΣ.

Α ΖΗΤΩ και Ο ΔΣΕ που τοσο τον κατηγορούσαν οι εθνικόφρονες.

ΖΗΤΩ η κοκκινη σημαία με το σφυροδρέπανο που κάτω από αυτήν πέθαιναν πολεμόντας οι μαχητές του ΔΣΕ

Ελά σου έδωσα κάμποσα επιχειρήματα να μας πεις ανθέλληνες.

Θοδωρής Λύτρας
23 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:14 μ.μ.

Εγώ θα ήθελα να σταθώ στη φράση "κοινοβουλευτικός ολοκληρωτισμός" που αναφέρει δύο φορές μάλιστα ο συγγραφέας του άρθρου, και να αναρρωτηθώ φωναχτά "τι πίνει και δε μας δίνει?".

Σε σας μπορεί να μη λένε τίποτα αυτά, αλλά εγώ (και η συντριπτική πλειοψηφία της εργατικής τάξης για την οποία δήθεν κόπτεστε) γουστάρω που η χώρα μου έχει σύνταγμα, κοινοβούλιο, νόμους, δικαστήρια, ατομικές ελευθερίες, κλπ. Και γουστάρω επειδή μπορώ χωρίς φόβο να γράφω και το όνομά μου - το οποίο εσείς δε γράφετε.

Φυσικά η λειτουργία των ανωτέρω θεσμών στη χώρα μου απέχει από το να με ικανοποιεί, αλλά επιδιώκω την ουσιαστική τους βελτίωση υπέρ του λαού και όχι την ανατροπή ή κατάργησή τους. Κι αυτό γιατί πιστεύω έργω και λόγω στη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ και όχι στον απολυταρχισμό που πιστεύετε εσείς (αυτός είναι ο σωστός όρος, ο φασισμός είναι ο απολυταρχισμός που δομείται πάνω στον ακραίο εθνικισμό).

Όταν αρχίσετε να αποδέχεστε τη δημοκρατία ως πλαίσιο συζήτησης, μπορούμε να συζητήσουμε επί οποιουδήποτε θέματος θέλετε (για τους ΟΥΚάδες ή οτιδήποτε άλλο). Στο μεταξύ, να σας θυμίσω το λόγο του Παναγούλη οτι "η δημοκρατία είναι μεγαλόψυχη και πρέπει να συγχωρεί". Θα πρόσθετα όμως οτι δε μπορεί να ανέχεται τα πάντα.

Ευχαριστώ

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:38 μ.μ.

"Καταρχήν δεν μίλησα για το συγκεκριμένο blog, είπα για μερικούς "αριστερούς" νεοφασίστες ανθέλληνες, όπως αυτούς που καίνε τις σημαίες η λειλατούν και καίνε μαγαζιά και αυτοκίνητα. Αυτή είναι η αριστερά στην χώρα μας.Αν είναι αυτή τότε καληνύχτα"

Με τόση λάσπη σηκώνεις μπετό για πολυκατοικία...

Ανώνυμος
23 Δεκεμβρίου 2011 στις 6:37 μ.μ.

Είναι πρώτη φορά που άρθρο του δικτύου Σπάρτακος έχει τέτοια σχόλια. Τελικά έθηξε κάποιους η αναφορά σε ονόματα.
Οσο αναφορά την αστική δημοκρατία η "αποδοχή¨" της οφείλεται (και δεν πίνει τίποτα ο συγγραφέας του άρθρου) σε ένα μηχανισμό που την επιβάλει και λέγεται κράτος. Την λειτουργία του την περιέγραψε κάποιος κύριος που λέγεται Μαρξ (αυτός με τα μακριά γένια).Επίσης κάποιος κύριος Μπακούνιν (επίσης με μακριά γένια) το περιέγραψε αν και μαλώνανε συνέχεια με τον κύριο Μαρξ. Το αν την δέχεται το προλεταριάτο προκαλεί μόνο γέλια. Ο φόβος της επιβολείς δημιουργεί την αποδοχή του,
Μου φαίνεται ότι ζεις σε άλλη χώρα να μιλάς για δημοκρατία και θεσμούς στην Ελλάδα.
Αλλά ας πούμε ότι λειτουργεί στον ιδεατό σου κόσμο η δημοκρατία που φαντάζεσαι το μπλοκ εδώ λέγεται βαθύ κοκκινο και ανάλογες απόψεις σαν του συντάκτη του άρθρου θα δεις για την αστική δημοκρατία που πιστεύεις.
Σε λίγο θα μιλήσεις και για δικαίωμα του κύριου Μάνεση να εφαρμόζει τα πεντάωρα και μειωμένες αποδοχές.

Τελικά κανείς δεν κόπτεσαι για τους ΟΥΚ αλλά η αναφορά σε ονόματα σε θίγει.
Α, θέλεις και ένα όνομα λοιπόν με λένε Βλαδίμηρο Λένα, είναι όμως το πραγματικό μου όνομα; όπως και το δικό σου; Ξέρεις πίσω από μια οθόνη μπορείς να είσαι όποιος θες και σου δίνεται η δυνατότητα να φτιάξεις όποια ταυτότητα θες.Κάτι ξέρουμε από υπολογιστές.

Βλαδίμηρος Λένας.

Ανώνυμος
24 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:53 μ.μ.

Πολύ φτηνός ο λόγος σου κύριε Λύτρα.

Γιώργος Μήτρος

Θοδωρής Λύτρας
24 Δεκεμβρίου 2011 στις 10:26 μ.μ.

Ότι μας στριμώχνει το βαφτίζουμε "φτηνό", κύριε Μήτρο; Πάλι καλά που δε με είπατε και φασίστα. Καταλαβαίνω οτι σας δυσαρεστεί και σας εκθέτει ο λόγος μου, αλλά μόνο με επιχειρήματα μπορείτε να τον αντιμετωπίσετε. Όχι με χαρακτηρισμούς.

Θα έλεγα δε στον κ. Βλαδίμηρο Λένα (πετυχημένο!) οτι η κοινοβουλευτική δημοκρατία (ούτε "αστική" δημοκρατία, ούτε κοινοβουλευτικός "ολοκληρωτισμός") δεν απευθύνεται μόνο στους αστούς αλλά σε όλο το λαό ανεξαρτήτως τάξης. Γιατί η γνώμη και η ψήφος όλων έχει την ίδια δύναμη. Φυσικά εσείς θα προτιμούσατε να έχουμε δικτατορία της μιας τάξης έναντι των άλλων. Αυτό βέβαια δε σας εμποδίζει να εκμεταλλεύεστε την ελευθερία λόγου που (πολύ ορθά) σας παρέχει η δημοκρατία, αλλά τέλος πάντων...

Το επιχείρημά σας περί κράτους που "επιβάλλει" δια του φόβου την αποδοχή της δημοκρατίας γίνεται αυταπόδεικτα γελοίο αν κοιτάξουμε στην ιστορία. Σε όλες τις χώρες (συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδας) και σε όλες τις εποχές, οι λαοί πλείστες φορές έχουν αποδείξει την ικανότητά τους να συντρίβουν το κράτος όποτε τους επιβάλλει συστήματα που δεν τους αρέσουν. Όμως σε όλες σχεδόν τις περιπτώσεις οι λαοί καταλύουν ανελεύθερα καθεστώτα (πολλά εκ των οποίων αυτοαποκαλούνταν σοσιαλιστικά ή κομμουνιστικά) και εγκαθιδρύουν κοινοβουλευτικές δημοκρατίες!

Δείτε π.χ. τι έγινε πρόσφατα στην Τυνησία και πείτε μου αν νομίζετε πως τα εκατομμύρια πολιτών που στήθηκαν για ώρες στην ουρά για να ψηφίσουν το έκαναν από φόβο. Αλλά και στην Ελλάδα, που πλήρωσε με πολύ αίμα τη χούντα των συνταγματαρχών, ο λαός έδιωξε το βασιλιά και εγκαθίδρυσε προεδρευόμενη κοινοβουλευτική δημοκρατία. Το ίδιο έκαναν και οι Ισπανοί, οι οποίοι μάλιστα κράτησαν και το βασιλιά τους στη θέση του(!), ακριβώς διότι εκείνος υπερασπίστηκε τη δημοκρατία αναγκάζοντας μέχρι και τον αρχηγό των Ισπανών κομμουνιστών να δηλώσει οτι "τώρα είμαστε όλοι φιλομοναρχικοί".

Ξέρετε για ποιό λόγο όλοι οι λαοί αγαπούν τη δημοκρατία; Γιατί είναι το μόνο σύστημα που όχι απλώς στεγάζει αλλά ενθαρρύνει τη διαφωνία. Οι απόψεις των ανθρώπων ποτέ δεν ταυτίζονται απολύτως. Και μόνο η δημοκρατία παρέχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να πορευτούμε ως κοινωνία παρά τις διαφωνίες μας, χωρίς να χρειάζεται να τις επιλύσουμε με τα κουμπούρια και με το δίκαιο του ισχυρότερου. Τρίτη λύση δεν υπάρχει.

Συνεπώς εσείς μπορεί να απορρίπτετε τη δημοκρατία, και σέβομαι οτι το blog (όχι μπλοκ) αυτό είναι φορέας τέτοιων απόψεων. Επειδή όμως δεν είστε οι ισχυρότεροι ώστε να επιβάλετε τις θέσεις σας με το ζόρι, να είστε ευγνώμονες που υπάρχει η δημοκρατία και ευτυχώς κουτσά-στραβά λειτουργεί. Γιατί σε καμμία άλλη περίπτωση δε θα μπορούσατε να υπάρχετε και μιλάτε. Ή θα σας είχαν στείλει σε καμμία καμποτζιανή κομμούνα, ή θα σας είχαν απλώς εξαφανίσει.

Κλείνοντας, κύριε Βλαδίμηρε Λένα, να σας διαβεβαιώσω οτι έχω την αξιοπρέπεια να χρησιμοποιώ το πραγματικό μου όνομα (διότι ζω σε δημοκρατία και άρα ΔΕ ΦΟΒΑΜΑΙ), και μπορείτε να με ψάξετε στο Google μήπως και πειστείτε οτι είμαι υπαρκτό πρόσωπο.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:05 μ.μ.

Όμως για τον Καζάκη συγκεκριμένα και το ΕΠΑΜ, που το άρθρο σας, τους τα ρίχνει πάλι, κανένας δεν γράφει κάτι!
Τι φόβος είναι αυτός? Ίσως της ανταπάντησης? Τουφεκιές στον αέρα.

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 1:38 μ.μ.

Αγαπητέ κύριε Λύτρα,

Μονάχα αυτό που εσείς απεχθάνεστε αλλά και οι διάφοροι διανοούμενοι τύπου Ράμφου,Γιανναρά πήγε αντιδιαμετρικά με τον καπιταλισμό: o σοσιαλισμός.Γι'αυτό εμείς να αλλάξουμε δεν μπορούμε. Είμεθα αμετανόητοι "κόκκινοι φασίστες",αλλά συνεπείς στις θέσεις και στις επιστημονικές μας μαρξικές εκτιμήσεις,σχετικά με την πρωταρχική συσσώρευση κεφαλαίου και την αυταρχικοποίηση του Κράτους και ως φυσική συνέπεια την αλλαγή των πολιτικών εκπροσωπήσεων.Αυτό τεκμαίρεται φυσικά με το διορισμό τραπεζίτη για πρωθυπουργού με έκτακτη αντισυνταγματική διαδικασία (εξαιρώντας το Μνημόνιο και τις υπεραρμοδιότητες που είχε ο Υπουργός Οικονομικών) κ.α.
Δεν αντιλαμβαίνομαι που σας χαρακτήρισα,αλλά αν το έκανα τότε δεχτείτε την ειλικρινή μου συγγνώμη.
Όμως στην κριτική μου θα είμαι ακριβής πιστεύω.Ναι,κύριε Λύτρα,έχουμε έλλειμμα δημοκρατίας και κρίση στο πολιτικό μας σύστημα,ως απόρροια των οικονομικών σχέσεων που έχουν μεταβληβεί σε κάτι αντικοινωνικό.

"Ξέρετε για ποιό λόγο όλοι οι λαοί αγαπούν τη δημοκρατία; Γιατί είναι το μόνο σύστημα που όχι απλώς στεγάζει αλλά ενθαρρύνει τη διαφωνία. Οι απόψεις των ανθρώπων ποτέ δεν ταυτίζονται απολύτως. Και μόνο η δημοκρατία παρέχει ένα πλαίσιο μέσα στο οποίο μπορούμε να πορευτούμε ως κοινωνία παρά τις διαφωνίες μας, χωρίς να χρειάζεται να τις επιλύσουμε με τα κουμπούρια και με το δίκαιο του ισχυρότερου. Τρίτη λύση δεν υπάρχει."

Σας λέω ότι η θέση αυτή είναι ανυπόσταση,ανασύροντας ένα περιστατικό ωμής βίας από το καλοκαίρι των αγανακτισμένων στο Σύνταγμα...
http://www.youtube.com/watch?v=S20_JuaX8gg

ΥΓ: Είτε και οι απλοί πολίτες έγινεν ξαφνικά αναρχικοί,είτε οι διαφωνία των απλών πολιτικών,κομμουνιστών ή όχι,είναι ενοχλητική για την εξουσιαστική κάστα του κοινοβουλίου.

Γιώργος Μήτρος

Ανώνυμος
25 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:19 μ.μ.

Χρόνια πολλά πρώτα από όλα. Να συνεχίσει το blog με τον ίδιο δυναμισμό την ενημέρωσή του

ΑΠΟ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ «ΘΕΡΜΟΙ ΚΑΙ ΨΥΧΡΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ» του Βασίλη Ραφαηλίδη ΤΟΥ 1996. Και κάντε μόνοι σας κάποιες συγκρίσεις με "εθνικές ενότητες". Αν τυχόν υπάρχουν κάποια λάθη αντιγραφής παρακαλώ να τα διορθώσετε.

[… Να λοιπόν, ο ορισμός του φασισμού, όπως τον συνέλαβε θεωρητικά και τον επέβαλε στην πράξη ένας πρώην σοσιαλιστής, ο Μπενίτο Μουσολίνι, γνωστός και ως Ντούτσε που στα Ιταλικά σημαίνει αρχηγός: φασισμός είναι το αυτόνομο πολυσυλλεκτικό κοινωνικό κίνημα που καλύπτει οργανωτικά, οικονομικά, και ψυχολογικά τους μικροαστούς, όχι τους αστούς. Τους περίφημους μικρομεσαίους, δηλαδή. Αυτούς που απειλούνται από τους αστούς, που τους κόβουν το δρόμο για το ανέβασμα στην «ανώτερη τάξη», που είναι η έμμονη ιδέα κάθε συνεπή με την μικρότητά του μικρομεσαίου, που δεν έχει στο νου του παρά το μεγάλωμα της περιουσίας του, πράγμα εξαιρετικά δύσκολο όταν σε εμποδίζουν οι ήδη βολεμένοι. Απειλούνται όμως ταυτόχρονα οι μικροαστοί και από τους προλετάριους, που αντί να μεγαλώσει και να φτάσει να γίνει μεγαλοαστός, μικραίνει (φτωχαίνει) συνέχεια και γίνεται έτσι εν δυνάμει προλετάριος, χωρίς να το επιδιώκει και κυρίως χωρίς να παραδέχεται πως δεν πρόκειται να σηκώσει το κεφάλι στην περίπτωση που πέσει για τα καλά. Έτσι που τσακίστηκαν τα φτερά του, στην αγωνιώδη προσπάθεια να ανέβει στην «ανώτερη τάξη», είναι έτοιμος να μισήσει θανάσιμα τούτη την καταραμένη ανώτερη τάξη. (Αν όλα αυτά σας θυμίζουν την λαϊκίστικη πτέρυγα του ΠΑΣΟΚ, ορθά σας την θυμίζουν) ..] Σελίδα 11


[… Ο ευφυέστατος πρώην σοσιαλιστής και πρώην μαρξιστής Μουσολίνι δεν είπε ποτέ πως είναι αντισοσιαλιστής, αντιδημοκράτης, αντικομουνιστής , αντισημίτης. Είπε μόνο πως ο φασισμός τα ξεπερνάει όλα αυτά(νάτην η υπέρβαση!) και πως μοναδική του έγνοια είναι ο λαός έξω από κόμματα και ιδέες.(Κάθε φασιστικό κόμμα είναι πολυσυλλεκτικό εξ ορισμού)…] Σελίδα 242


[…Όπως και νάναι η αρχική του πρόθεση δεν ήταν να γίνει σώνει και καλά δικτάτορας. Άλλωστε, του άρεσε πολύ να αναφέρεται στον Περικλή, τον ποιο μεγάλο δημοκράτη δικτάτορα που εμφανίστηκε ποτέ στην ιστορία.(Ο Περικλής έκαμνε ότι ήθελε, αλλά αφού πρώτα έπειθε τους Αθηναίους πως η θέλησή του και η θέληση τους ταυτίζονταν). Κι έτσι, στην αρχή της πολιτικής του καριέρας ο Μουσολίνι το παίζει Περικλής. Κάισαρ θα το παίξει αργότερα…] Σελίδα 243


[..Για να εμφανιστεί κάπου ένα φασιστικό καθεστώς, πρέπει να έχει προετοιμαστεί καλά το κοινωνικό υπέδαφος με την συστηματική καλλιέργεια του μίσους κατά των διανοουμένων και της σκέψης γενικότερα. Ο δυνάμει φασίστας λατρεύει τη δράση και θεωρεί την σκέψη τροχοπέδη για άμεση δράση «εδώ και τώρα». Σημειώστε πως το παραπάνω σύνθημα είναι κοινό σ πολλές παραλλαγές φασισμού, ακόμα και στις ήπιες, ακόμα και σε αυτές που δεν αρνούνται τον κοινοβουλευτισμό. Δυστυχώς, όμως, συχνά δεν αρνούνται ούτε τον λαϊκισμό, που είναι το αφανές υπόβαθρο του φασισμού. Η άκριτη, η σχεδόν μεταφυσική πίστη στην αξία του λαού, έξω και πέρα από ταξικούς διαχωρισμούς και κοινωνικές διαστρωματώσεις, δημιουργεί τις αναγκαίες προϋποθέσεις για τις ανάγκες της «υπέρβασης». Είναι ένας ακόμα από τους όρους που έφτιαξε και λάνσαρε ο Μουσολίνι, για να δηλώσει με αυτόν την επιθυμία του να υπερβεί το φασιστικό κόμμα τις ταξικές διαφορές και να κάνει όλους τους Ιταλούς να ομονοήσουν για μόνο λόγο πως είναι Ιταλοί. Ένα σωρό απατεώνες μετά από αυτόν, θα οικειοποιηθούν ένα βασικό φασιστικό όρο. Και θα σου βγάλουν τα μάτια αν τους χαρακτηρίσεις φασίστες. Άκου, υπέρβαση! Δηλαδή, χέρι χέρι, εσύ, εγώ, ο Λάτσης, ο Σαμαράς, ο Φούφουτος - και εμπρός για μία Ελλάδα νέα; Κερατάδες δημαγωγοί! ..] Σελίδα 248


ΑΝΤΑΡΣΥΟΣ

Θοδωρής Λύτρας
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:44 μ.μ.

Αγαπητέ κύριε Μήτρο,

κατ'αρχήν να σας διαβεβαιώσω οτι ουδόλως απεχθάνομαι το σοσιαλισμό, στο μέτρο που δεν καταργεί τις ατομικές και κοινωνικές ελευθερίες, τη δημοκρατία και το κοινοβούλιο. Ούτε λατρεύω τον καπιταλισμό, δε θεωρώ οτι η ελεύθερη οικονομία δίνει λύση στα πάντα, και πιστεύω στην αποτελεσματική παρέμβαση του λαού δια της κρατικής εξουσίας ώστε να μην υπάρχουν αδικίες και να προστατεύονται θεμελιώδη κοινωνικά αγαθά.

Αυτά όμως είναι οικονομικά συστήματα, και είναι διακριτά (αν και αλληλένδετα) από το εκάστοτε χρησιμοποιούμενο πολιτικό σύστημα, που για μένα δε μπορεί να είναι άλλο από τη δημοκρατία. Είναι λυπηρό να προσδιορίζεστε ως "κόκκινος φασίστας", ενώ θα μπορούσατε να είστε "κόκκινος φιλελεύθερος δημοκράτης".

Οι μαρξιστικές σας εκτιμήσεις, στις οποίες είστε συνεπείς, δε νομίζω οτι μπορούν να χαρακτηρίζονται επιστημονικές. Για μένα οι κοινωνικές επιστήμες εξ ορισμού δε μπορεί παρά να βασίζονται στην επιστημονική μέθοδο (παρατήρηση - υπόθεση - πείραμα), όπως και κάθε άλλη επιστήμη. Κάθε άλλη προσέγγιση μπορεί να είναι σεβαστή, αλλά δε μπορεί να ονομάζεται επιστημονική.

Δε νομίζω οτι τεκμαίρει τίποτα το γεγονός οτι ο λαός δια της βουλής ανέδειξε έναν πρώην τραπεζίτη ως πρωθυπουργό. Η μεγάλη πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων του λαού θεώρησε οτι είναι ο καταλληλότερος να υπηρετήσει το εθνικό συμφέρον τη συγκεκριμένη στιγμή. Σημειώστε οτι προσωπικά δεν έχω ψηφίσει κάποιο από τα κόμματα που τον στηρίζουν (αντίθετα με το 83,2% του εκλογικού σώματος!) και άρα δεν ευθύνομαι για την επιλογή αυτή.

Ως προς τη διαδικασία ορισμού του κ. Παπαδήμου, νομίζω (αν και δεν είμαι συνταγματολόγος, όπως και εσείς υποθέτω) οτι δεν υπάρχει θέμα αντισυνταγματικότητας αν διαβάσετε το άρθρο 38 παρ.2 του Συντάγματος.

Χαίρομαι δε που συμφωνούμε απολύτως στο οτι έχουμε στη χώρα μας έλλειμα δημοκρατίας και κρίση στο πολιτικό σύστημα. Τα αίτια βέβαια δε νομίζω οτι είναι μόνο οικονομικά, και σε κάθε περίπτωση δε θεωρώ (όπως μάλλον εσείς θεωρείτε) οτι λύση είναι η κατάλυση του δημοκρατικού μας πολιτεύματος και των θεσμών. Αντίθετα πρέπει να τα εμβαθύνουμε και να τα ενδυναμώσουμε, διορθώνοντας τις κατά τόπους στρεβλώσεις.

Μια τέτοια στρέβλωση θεωρώ οτι αντανακλά και το ανατριχιαστικό βίντεο που παραθέσατε, το οποίο εξοργισμένος είχα ήδη παρακολουθήσει. Δυσκολεύομαι πολύ να δεχθώ οτι η συμπεριφορά αυτή είναι κατευθυνόμενη εκ των άνω. Άλλωστε ποιός θέλει την αρνητική δημοσιότητα σε μια δημοκρατία?

Αντίθετα η άνανδρη και φασίζουσα συμπεριφορά πολλών βρωμόμπατσων (δε τους αξίζει η έντιμη λέξη "αστυνομικός") πιστεύω οτι αφορά τα ψυχολογικά προβλήματα τους (=παιδικά τραύματα και απωθημένα) σε συνδυασμό με την ανύπαρκτή τους εκπαίδευση. Οι λειτουργοί της πολιτείας έχουν ευθύνη που ανέχονται τα φαινόμενα αυτά και πολλές φορές τα καλύπτουν. Και ο λαός έχει ευθύνη που δεν αντιδρά σε επαρκή βαθμό, ώστε να απαιτήσει από τους εκλεγμένους εκπροσώπους του να βάλουν μια τάξη και να κάνουν την αστυνομία επίκουρο του πολίτη και όχι νταβατζή του.

Με την ευκαιρία δε αυτή, ξανατονίζω οτι δεν υπάρχει η "εξουσιαστική κάστα του κοινοβουλίου" στην οποία αναφερθήκατε. Η "κάστα" αυτή είναι εκλεγμένη από το λαό, ο οποίος είναι και ο μόνος υπεύθυνος. Αν η πράξεις των εκπροσώπων του δεν τον εκφράζουν, πρέπει να επιλέξει άλλους (από υποψηφίους, δόξα τω Θεώ να φαν κι οι κότες!). Θα υποστήριζα δε οτι σε μια δημοκρατία, όποιος αντιπαθεί τους πολιτικούς, αντιπαθεί το λαό που τους εξέλεξε.

Ευχαριστώ για την υπομονή (είναι μεγάλο το σχόλιό μου) και χαίρομαι που αποδεικνύουμε ότι παρά τις διαφωνίες μπορούμε να συζητάμε κόσμια αλλά και ειλικρινά!

Θοδωρής Λύτρας

Ανώνυμος
27 Δεκεμβρίου 2011 στις 2:16 π.μ.

Αγαπητέ κύριε Λύτρα,

Ανατρέχοντας στο Σύνταγμα των Ελλήνων,άρθρο 38 παρ. 2, διαπιστώνεται η "συνταγματικότητα" της αντικατάστασης,χωρίς όμως μια απόφαση να εξαγνίζει την κυβέρνηση και τα προηγούμενα αντισυνταγματικά πεπραγμένα της. Μιλάω φυσικά για αυτό: "ο Υπουργός οικονομικών, έχει την δικαιοδοσία να υπογράψει οποιαδήποτε συμφωνία σε βάρος της χώρας μας και όλες του οι πράξεις δεν θα κυρωθούν με νόμο στην βουλή όπως προβλέπει το σύνταγμα για όλες τις διεθνείς συνθήκες και τον διεθνή δανεισμό της χώρας μας, αλλά απλά θα τις συζητήσουμε!!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΚΑΙ ΟΜΩΣ ΑΛΗΘΙΝΟ!!!.
Κατάφορη παραβίαση του άρθρου 36 παράγραφος 2 του Συντάγματος, "

Ως προς το ζήτημα της επιστήμης: Σίγουρα η εμπειρική διαπίστωση μιας θεωρίας,δεν υποκαθιστά τη θετικότητα της αλληλουχίας "Θεωρία-Πείραμα-Απόδειξη",αλλά παρόλα αυτά έχει ένα θετικό πρόσημο για την εγκυρότητα,ορθότητα της.Όχι οι κοινωνικές επιστήμες,ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ αποτελούν επιστήμες,αλλά ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ,που μας διευκολύνουν τη ζωή και την οργάνωση μας. Συνεπώς η οικονομία είναι επιστήμη,μόνο για τους υφηγητές του ΔΝΤ και της ΕΚΤ και δυστυχώς για τους μετόχους σε τράπεζες,πολυεθνικές και ούτω καθεξής.

Bέβαια το Σύνταγμα είναι καταστατικό της κοινωνίας και προφανώς είναι με την τάξη που εξουσιάζει.Και οι μπολσεβίκοι,όταν κατέλαβαν την εξουσία έφτιαξαν άλλο καταστατικό.

Αλλά για να μην μακρηγορούμε,η διατάραξη των οικονομικών σχέσεων και η βύθιση στη φτώχεια,με φόντο τα υπερκέρδη μιας ελιτ (700 δις),είναι ικανή και αναγκαία να απονομιμοποιήσει το νομικό πλέγμα της χώρας.

Γιώργος Μήτρος

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger