Home » , » Οι συμπαραστάτες του Εφραίμ (Βίντεο)

Οι συμπαραστάτες του Εφραίμ (Βίντεο)

Από giorgis , Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011 | 9:09 μ.μ.

Δεν έχουμε καμιά διάθεση να ασχοληθούμε αναλυτικά με την δικαστική περιπετειούλα που περνάει ο καλόγερος – μπίζνεμαν Εφραίμ. Το αποτέλεσμα το ξέρουμε. Θα υπάρξει τέτοια μεθόδευση και θα βγει λάδι. Δεν γίνεται να υπάρχουν «παραπλανημένοι υπουργοί» με την βούλα μάλιστα του κοινοβουλίου τους οι οποίοι παίρνουν συγχωροχάρτι για την εμπλοκή τους στο τεράστιο σκάνδαλο του Βατοπεδίου και να την πληρώσει ένας ηγούμενος του Λαμόγιου όρους.

Ο λόγος που κάνουμε αυτή την ανάρτηση είναι γιατί παρακολουθώντας το ρεπορτάζ απ’ το Mega –δείτε το βίντεο το οποίο συμπληρώσαμε εμείς με στίχους του Κώστα Βάρναλη, ο οποίος τους έγραψε τον δικό του καιρό, το 1931, όταν η Ιερά Σύνοδος από τη μια αφόριζε τους «μαλλιαροκομμουνιστές» και από την άλλη, κατά τη διάρκεια της τότε μεγάλης καπιταλιστικής κρίσης, κήρυττε «εγκράτεια και προσευχή»- βλέπουμε την παρέμβαση του Κρεμλίνου υπέρ του Εφραίμ. Και επειδή για όλα υπάρχει μια εξήγηση πατήστε για μεγέθυνση την φωτογραφία που δημοσιεύουμε.

Με την ευκαιρία διαβάστε περασμένες αναρτήσεις μας.
«Σοσιαλισμός και Θρησκεία», Πηγή: Λένιν Άπαντα, τόμος 12 σελ. 142-147, Σύγχρονη Εποχή
ΜΥΘΟΠΛΑΣΤΙΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΘΡΗΣΚΕΙΕΣ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ Η Εισαγωγή απ' το βιβλίο του Κυριάκου Σιμόπουλου
Σταράτες κουβέντες - Ενα δικό μας κείμενο για τον ρόλο της θρησκείας



Μοιράσου το :

+ σχόλια + 3 σχόλια

25 Δεκεμβρίου 2011 στις 9:41 μ.μ.

Έχετε φτιάξει, με πολύ κόπο, ένα αξιόλογο μπλόγκ.
Γιατί το χαλάτε με τέτοιες εμπαθείς αναρτήσεις;
Αν θέλετε οι κοινωνία να έλθει πιο κοντά θα πρέπει να ξεφύγετε από την αυτοκαταστροφική κομμουνιστική "ορθοδοξία¨" και τους σκελετούς τους παρελθόντος.

Τάσος Βαγγόπουλος
26 Δεκεμβρίου 2011 στις 12:30 π.μ.

Για το άγιο όρος και τους μοναχούς

<>

Ποιος έχει γράψει τα παραπάνω o πρόεδρος της Εταιρείας Ελλήνων Λογοτεχνών Θέμος Κορνάρος στο βιβλίο του «Άγιον Όρος. Οι άγιοι χωρίς μάσκα» (1934)
όλο το βιβλίο σε pdf ζητήστε το δωρεάν στο e mail tas.vag@gmail.com

27 Δεκεμβρίου 2011 στις 4:19 μ.μ.

Γραμμένο σε ανύποπτο χρόνο το κείμενό μου,δημοσιεύθηκε τον Δεκ. του 2008 στο β'ημα και σε κάποια blogs στο στέλνω για την επιικαιρότητα

Ψυχογράφημα Ρασοφόρων

Ελληνοκυπριακοί βυζαντινισμοί ρασοφόρων σε απόλυτη διαπλοκή με το διεφθαρμένο Ελληνικό πολιτικό σύστημα.
Υπάρχει μια διαχρονικότητα στη συμπεριφορά ρασοφόρων τύπου Εφραίμ,είναι όμως άδικο να βάλλεται μόνο ο ηγούμενος, ο οποίος ούτε τυχαίος είναι ούτε κατά τύχη έφθασε εδώ, υπήρχε μάλιστα η σκέψη για την τοποθέτησή του σαν πατριάρχη Ιεροσολύμων από το εκκλησιαστικό κατεστημένο Κύπρου.
Ευφυής ,μεθοδικός ,αδίστακτος με ηγετικές ικανότητες,υποκριτικό ταλέντο ,κυπριακό επιχειρηματικό δαιμόνιο,ισορροπιστής ,βαθύς γνώστης του κακού που υπάρχει στην ανθρώπινη ψυχή, με ισχυρές εκκλησιαστικοπολιτικοεπειχειρηματικές πλάτες κατέλαβε στην κυριολεξία τον ελλαδικό χώρο «occupation”, θα ήταν το νέο πρότυπο του Μακιαβέλι « Ο ΗΓΟΥΜΕΝΟΣ» και ευρισκόμενος εντός θρησκόληπτης και κοιμωμένης μάζας έκανε το αυτονόητο...επιχειρηματική δραστηριότητα με το κράτος, κατορθώνοντας το ακατόρθωτο να υποτάξει και διαλύσει την γραφειοκρατία του και μάλιστα χωρίς δωροδοκία ,θα έπρεπε γι΄αυτό και μόνο να του δίναν βραβείο NOBEL.
Σκούζει το πολιτικό σύστημα ότι το........ παραπλάνησαν, αντί να κατηγορεί τον εαυτό του για την αναξιοπιστία και αναξιότητά του « κοινώς μπάχαλο» χωρίς ουσιαστικούς ελέγχους ,χωρίς δημόσια διοίκηση, τα πάντα αφημένα στην τύχη τους , στην πολιτική σκοπιμότητα και στο καταραμένο πολιτικό κόστος που διέλυσε τούτο τον τόπο ...μας λείπουν οι καταξιωμένοι ...μας λείπουν οι σώφρονες μας λείπει ο ΗΓΕΜΟΝΑΣ.
Και επειδή η εποχή των θαυμάτων και των ψεμάτων μας τέλειωσε ,ας δούμε τη στυγνή πραγματικότητα ΔΗΜΟΣΙΟ ΧΡΕΟΣ... κοντεύει τα 300 δις ευρώ, με λιγότερα η Αργεντινή πτώχευσε εμείς θα αντέξουμε; 2,5 εκατομμύρια συνέλληνες χειμάζονται και σε λίγο με μαθηματική ακρίβεια θα μπουκάρουν και οι κοινωνικοί μουτζαχεντίν σαν χιονοστιβάδα.
ΠΡΟΤΑΣΗ
Αφ΄ενός συμβολή της Ελλαδικής Εκκλησίας με διάθεση της τεράστιας ακίνητης περιουσίας της για την διαγραφή μεγάλου μέρους του χρέους και αφ΄ ετέρου άνοιγμα και ενοικίαση των μοναστηριών του ΑΘΩ με το προσωπικό τους ,στην παγκόσμια κοινότητα{ άντρες-γυναίκες} με εισιτήριο σαν μοναδικό ΘΕΑΜΑ, για μια εικοσαετία και τα έσοδα υπέρ της διαγραφής του χρέους, ο μόνος κατάλληλος διαχειριστής για ευνόητους
και αντικειμενικούς λόγους είναι μόνο ο ΕΦΡΑΙΜ,
Δεν θέλω υποκριτικές φωνές και όχι ....περί ορθοδοξίας κλπ.
Είναι αδυσώπητη ανάγκη το χρέος να πληρωθεί ας το συνειδητοποιήσει το πολιτικό σύστημα και ας υλοποιήσει αυτές τις «σκληρές πράξεις»χωρίς το καταστρεπτικό συναίσθημα της ενοχής καθώς και το καταραμένο πολιτικό κόστος....δικαιούται και ο λαός να είναι ευτυχισμένος και χορτασμένος όπως άλλωστε και οι ρασοφόροι.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger