Home » , » Προσωρινές ψιλοφουρτούνες για τον Εφραίμ

Προσωρινές ψιλοφουρτούνες για τον Εφραίμ

Από giorgis , Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου 2011 | 6:04 μ.μ.

 Η είδηση είναι πανομοιότυπη σε όλα τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ και μας λέει ότι: «Με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών της Αθήνας, προφυλακιστέος κρίθηκε ο ηγούμενος της Μονής Βατοπαιδίου Εφραίμ, ο οποίος είχε απολογηθεί για τη γνωστή υπόθεση. Σύμφωνα με το σκεπτικό της απόφασης του Συμβουλίου, ο ηγούμενος κρίθηκε ύποπτος φυγής, για αυτό το λόγο διατάχθηκε η προφυλάκιση του. O ηγούμενος φέρεται να είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στις επίμαχες ανταλλαγές εκτάσεων ανάμεσα στο ελληνικό Δημόσιο και τη Μονή Βατοπεδίου, ενώ κατηγορείται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, ηθική αυτουργία σε ψευδείς βεβαιώσεις, απάτη, κ.τ.λ.».

Εμείς κάνουμε μια πρόβλεψη και είμαστε σίγουροι ότι θα δικαιωθούμε. Ο ρασοφόρος μπορεί σήμερα να περνάει μια περιπέτεια –αυτό οφείλεται στις αντιπαραθέσεις που έχουν προκύψει μεταξύ της εξουσιαστικής κλίκας των δικαστών και του αστικού κράτους- αλλά σύντομα θα υπάρξει μεθόδευση και ο Εφραίμ θα εξακολουθήσει να επιτελεί το ..θεάρεστο έργο του … απαλλαγμένος από κάθε κατηγορία.

Με την ευκαιρία να θυμηθούμε τι έγραψε ο Θέμος Κορνάρος στο βιβλίο του «Οι "Αγιοι" χωρίς μάσκα» που είχε εκδοθεί το 1931. Και σήμερα ελάχιστα έχει αλλάξει η κατάσταση όσο αφορά τον βίο και την πολιτεία των «υπηρετών του θεού» ειδικά των καλογέρων.
«Αλητόσκυλα» χαρακτηρίζει τους ρασοφόρους ο Θέμος Κορνάρος συμπληρώνοντας ότι σ’ «αυτούς ο χαρακτηρισμός «χτήνη» θα ήταν αλαφρός αν δεν προσέβαλε τα εργατικά ζώα».

«Μέσα στα 20 μοναστήρια του Άθω, θα βρούμε: εμπόρους ναρκωτικών, εμπόρους κι αγοραστές της... ανδρικής σάρκας, σχολειά του αλκοολισμού και συστηματικά εκπαιδευτήρια μισανθρωπίας κι αλληλοεξοντωμού. Κι ακόμα σπείρες απατεώνων που τις επιτυχίες τους θα ζηλεύανε κι οι πιο μοντέρνοι διεθνείς τύποι του είδους», υπογράμμιζε στο βιβλίο του.
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

23 Δεκεμβρίου 2011 στις 7:10 μ.μ.

Κι εγώ έτσι πιστεύω:για λίγο θα κρατήσει η περιπέτειά του.
Μη ξεχνάς ότι έχει και τη θαυματουργή ζώνη τησ Παναγίας που, όσο νάναι, δεν θα τον αφήσει αβοήθητο.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger