Home » , » Ένοπλοι Μπράβοι θα φυλάνε τα πλοία των Εφοπλιστών

Ένοπλοι Μπράβοι θα φυλάνε τα πλοία των Εφοπλιστών

Από giorgis , Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 | 8:25 μ.μ.

Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η μαύρη συγκυβέρνηση των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, με επικεφαλής τον Παπαδήμο, αποτυχημένο υπαλληλάκο-αποτυχημένο σύμβουλο της προηγούμενης αποτυχημένης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, που απογείωσε τη δυστυχία του εργαζόμενου λαού μας μαζί με τα χρέη που προκαλεί η αστική ανάπτυξη και πολιτική, του Λουκά του σκανδάλου του Χρηματιστηρίου, που έχει συνδέσει το όνομα του με την εκσυγχρονισμένη Διαπλοκή και Διαφθορά του Κ.Σημίτη, απολαμβάνοντας πάντα παχυλούς μισθούς και εξουσία, είναι η πιο σκληρή έκφραση της ακραίας εξυπηρέτησης των ταξικών συμφερόντων του κόσμου του πλούτου.

Η κυβέρνηση λοιπόν των 48 μπαρουτοκαπνισμένων πρωτοπαλίκαρων του «Χαίρε ως Χαίρε Μίζα» από τη  Siemens, το Βατοπαίδι, τους πολεμικούς εξοπλισμούς, τα Μεγάλα Έργα και την Ολυμπιάδα, ανέλαβε ρόλο Μούτσου των Εφοπλιστών.

Ακολουθώντας τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις στην εξυπηρέτηση των συμφερόντων των εφοπλιστών  αποφάσισε και αυτή να ιδιωτικοποιήσει τον Πόλεμο και τον τομέα Παροχής Ασφάλειας, δίνοντας τη δυνατότητα στους πλοιοκτήτες να μισθώνουν Ένοπλους Μπράβους στα πλοία τους που διέρχονται επικίνδυνες, για εκδήλωση  πειρατείας, περιοχές. Πρόκειται για ανατροπή του Διεθνούς Δικαίου, αυτού του καπιταλιστικού και ιμπεριαλιστικού προσχήματος, που χρησιμοποιείται όπως βολεύει τον  κόσμο της Αγοράς. Επίσης, νομιμοποιεί τη δράση ιδιωτικών στρατών, που όχι μόνο θα πολεμούν στο πλάι των εθνικών στρατών για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κράτους-συνολικού καπιταλιστή, αλλά θα προστατεύουν τα ιδιαίτερα ατομικά καπιταλιστικά συμφέροντα, ασύδοτα και προκλητικά.

Οι δυτικές ιμπεριαλιστικές δυνάμεις, μαζί με την Ρωσία-Κίνα-Ινδία χρησιμοποιούν την εμπειρία της αποτυχημένης παρέμβασης των στόλων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ κλπ. στην αντιμετώπιση της πειρατείας και επεξεργάζονται ακόμη πιο δολοφονικά σχέδια: βάζουν ένοπλους μπράβους στα πλοία, Ιταλούς Μισθοφόρους στρατιώτες στα αντίστοιχα πλοία, μελετούν την επέμβαση χερσαίων δυνάμεων στις σπαρασσόμενες χώρες, πληρώνουν γειτονικά κράτη για να επεμβαίνουν και να εξασφαλίζουν τον ανεμπόδιστο διάπλου και την ανεμπόδιστη αύξηση των κερδών τους.  Με αύξηση της καταστολής απαντούν στη δυστυχία που προκάλεσε η λεηλασία των χωρών από τις Δυτικές δυνάμεις και τις πολυεθνικές, στην απελπισία των λαών που τους γύρισε μπούμερανγκ, παίρνοντας τη μορφή της πειρατείας.

Όλες αυτές τις ανάγκες των εφοπλιστών, ανέλαβαν να κάνουν νόμο οι συγκυβερνώντες των ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ, αφού φυσικά προηγουμένως εξασφάλισαν τη διαιώνιση του Αφορολόγητου των πλοιοκτητών. Πρόσφατα το φως της δημοσιότητας είδε μία πρώτη μορφή του νομοσχεδίου για την παροχή υπηρεσιών από ενόπλους ιδιώτες φρουρούς σε εμπορικά πλοία, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το «φαινόμενο της πειρατείας», που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Το νομοθέτημα ορίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις έκδοσης σχετικής άδειας από τον πλοιοκτήτη ή το διαχειριστή του πλοίου, τα δικαιώματα των ναυτικών, τη χρήση των όπλων, τις υποχρεώσεις του πλοιάρχου και τυχόν ενδεχόμενες κυρώσεις σε τυχόν παράβαση, ενώ για την εφαρμογή του θα απαιτηθεί η υπογραφή τουλάχιστον τεσσάρων κοινών υπουργικών αποφάσεων.

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο, η σχετική άδεια παροχής ένοπλων υπηρεσιών θα είναι για έξι μήνες με δικαίωμα παράτασης και θα εκδίδεται κατόπιν αίτησης του πλοιοκτήτη ή της διαχειρίστριας εταιρείας, η οποία μπορεί να είναι εγκατεστημένη και να λειτουργεί νομίμως σε άλλο κράτος. Έ, να μη θίξουμε και τις «σημαίες ευκαιρίας» που εξασφαλίζουν αφορολόγητα στους Έλληνες πλοιοκτήτες και κτηνώδη εκμετάλλευση ξένων ναυτικών.

Η παροχή υπηρεσιών «για άμυνα σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης», θα γίνεται από μέχρι έξι ένοπλους φρουρούς ιδιώτες, που δεν μπορεί να είναι μικρότεροι από 21 ετών και θα ανήκουν σε εταιρεία παροχής φύλαξης που είναι εγκαταστημένη σε κράτος μέλος της ΕΕ. Έ, να μη φροντίσουμε και τους δικούς μας ευρωπαίους επιχειρηματίες, πολλοί από αυτούς Απόστρατοι Αξιωματικοί με προϋπηρεσία σε αποστολές των στόλων του ΝΑΤΟ-ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ στην περιοχή! Η πορεία του Ένοπλου Μπράβου είναι προδιαγραμμένη: Στρατό μέχρι τα 19, θητεία στις Ειδικές Δυνάμεις «για να γίνεις άνδρας» και μετά Μπράβος στην Σομαλία! Ουρά οι φτωχοί και άνεργοι που περιμένουν.

Φυσικά οι συντάκτες του νόμου πρέπει να κρατήσουν τα προσχήματα  «καθορίζοντας ειδικές προϋποθέσεις για την εξασφάλιση της ασφάλειας του πλοίου και των επιβαινόντων σε αυτό, η ασφαλιστική κάλυψη και τα προσόντα των ιδιωτών φρουρών όπως και ο τύπος των όπλων και των πυρομαχικών και οι υποχρεώσεις του πλοιάρχου. Οι ιδιώτες φρουροί που θα παρέχουν υπηρεσίες επί του πλοίου θα τελούν υπό την εξουσία του πλοιάρχου, του εκπροσώπου του πλοιοκτήτη δηλαδή, ενώ όποιος ναυτικός μέλος του πληρώματος του πλοίου επιθυμήσει τη διακοπή της εργασίας του στο πλοίο, δύναται να καταγγείλει τη σύμβαση εργασίας και να επιστρέψει στη χώρα με δαπάνες του πλοιοκτήτη ή του διαχειριστή του πλοίου».

Οι δικαιολογίες που χρησιμοποιούν προκαλούν δάκρυα από τα γέλια, οργή και θυμό ανάλογα το πως θα το πάρει κανείς: «Στην περίπτωση διάπλου του πλοίου από περιοχές υψηλού κινδύνου για πειρατική επίθεση, η χρήση των όπλων και των πυρομαχικών των ιδιωτών φρουρών θα μπορεί να απαγορευθεί αν δοθούν οδηγίες από το Αρχηγείο του Λιμενικού. Ο πλοίαρχος υποχρεούται να ενημερώνει τις αρμόδιες αρχές παράκτιου κράτους κατά τον διάπλου για την ύπαρξη όπλων και πυρομαχικών ενώ σε περίπτωση παράβαση των όρων της άδειας, αυτή μπορεί να ανασταλεί». Δηλαδή θα περνούν τα πλοία των Ελλήνων εφοπλιστών και θα ενημερώνουν τις Σομαλικές αρχές.

Με πιο ανέκδοτο να πρωτογελάσεις; Με τις Σομαλικές αρχές ή με την ενημέρωση που θα τις παρέχουν οι πλοίαρχοι; Και ποιος θα τα ελέγχει όλα αυτά στα χωρικά ύδατα της Σομαλίας; Το Λιμενικό;

Με αυτά και αυτά τα προσχήματα επιχειρούν αν δικαιολογήσουν την πέραν κάθε ελέγχουν χρήση πυρών από μισθωμένους δολοφόνους που θα διατάζει ο κάθε αδίστακτος εφοπλιστής.

Πλέον το δίκιο των εφοπλιστών θα επιβάλλεται και με τα όπλα των Ιδιωτικών Στρατών.

Στις άγριες θάλασσες έχουν να γίνουν άμεσα άγρια εγκλήματα που θα συγκαλύψει η ΟΜΕΡΤΑ πλοιάρχου-τσάτσου της εφοπλιστικής εταιρείας, του πλοιοκτήτη και της εταιρείας SECURITY! 

Άξιος ο Παπουτσής, ο Αβραμόπουλος, ο Μπουμπούκος, ο Βενιζέλος και τα άλλα παιδιά.

Τελικά, σε αυτή την συγκυβέρνηση είναι πολύ δύσκολο να ξεχωρίσεις τον σοσια-ληστή, τον ακροδεξιό και το νεοφιλελεύθερο δεξιό.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932 955437

Diktiospartakos.blogspot.com 
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 2 σχόλια

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2011 στις 1:31 π.μ.

Ουσιαστικά πρόκειται για δημιουργία ιδιωτικού στρατού που θα τον χρησιμοποιήσουν εναντίον μας κατά τις εξεγέρσεις μας όταν τμήματα των τακτικών δυνάμεων καταστολής εργατικής προέλευσης θα περνάνε με την μεριά των εργαζομένων.
Πρέπει με κάθε τρόπο να αποτρέψουν τη δημιουργία αυτού του ιδιωτικού στρατού.

Ανώνυμος
26 Νοεμβρίου 2011 στις 1:37 μ.μ.

Απολύτως ελλιπές και ετεροβαρές, το συγκεκριμένο άρθρο είναι με απλά λόγια, κάκιστο!
Μακριά απο 'μένα οποιαδήποτε απόπειρα υπεράσπισης των αδηφάγων εφοπλιστών. Όχι όμως και να πυροβολούμε τους πλοιάρχους του εμπορικού ναυτικού, οι οποίοι τρώνε τα χρόνια τους παλεύοντας με τα κύματα, χαρακτηρίζοντάς τους συλλήβδην ως τσάτσους των εφοπλιστών! Έλεος δηλαδή!
Είναι προφανές πως οι συντάκτες του συγκεκριμένου άρθρου δεν έχουν ιδέα για το τι εστί πειρατεία. Να τους ενημερώσω λοιπόν οτι οι Σομαλοί (και πολλοί άλλοι) πειρατές ουδεμία σχέση έχουνε με φτωχούς, κακόμοιρους ψαράδες, οι οποίοι πάνω στην απελπισία τους επιχειρούν με τα σαπιοκάικά τους και με πρωτόγονο εξοπλισμό να επιβιώσουν μέσω της πειρατείας. Αντιθέτως πρόκειται για άριστα εκπαιδευμένους και άρτια εξοπλισμένους -με όπλα τελευταίας τεχνολογίας- αδίστακτους εγκληματίες, οι οποίοι χρησιμοποιώντας κάθε είδους ευφάνταστες μεθόδους πραγματοποιούν τις πειρατείες για λογαριασμό των αφεντικών τους. Ο τζίρος απο τις πειρατείες ανέρχεται σε απίστευτα τεράστια ποσά και για την εξασφάλιση της τεράστιας κερδοφορίας αυτής της "επιχείρησης", οι πειρατές δε διστάζουν, υπακούοντας σε εντολές, να κρατούν ομήρους τα πληρώματα των πλοίων (μαζί με τους πλοιάρχους των, αυτούς που κάποιοι τους χαρακτήρισαν ως τσάτσους) για μήνες ολόκληρους κάτω απο απάνθρωπες συνθήκες και μη διστάζοντας ακόμα και να δολοφονήσουν κάποιους εξ αυτών...
Φυσικά τα αφεντικά που κρύβονται πίσω απο τους πειρατές δεν είναι τίποτα τυχαία ανθρωπάκια αλλά πανίσχυροι καπιταλιστές, γι' αυτό και μπορούν και εξοπλίζουν τους πειρατές με όπλα τελευταίας τεχνολογίας αλλά και τους παρέχουν άριστη εκπαίδευση, τα οποία αφεντικά φυσικά, ως γνήσιοι καπιταλιστές, ενδιαφέρονται μονάχα για το κέρδος. Επίσης τα αφεντικά των πειρατών, κατά τις διαπραγματεύσεις παράδοσης των κατειλημμένων πλοίων στους εφοπλιστές ιδιοκτήτες τους, χρησιμοποιούν ακριβοπληρωμένους δικηγόρους, ενώ οι διαπραγματεύσεις λαμβάνουν χώρα σε πολυτελέστατα ανά τον κόσμο ξενοδοχεία, την ίδια ώρα που τα πληρώματα των πλοίων κρατούνται όμηροι στα υπόγεια μπουντρούμια των πλοίων...
Στα πλαίσια του πολέμου μεταξύ των αφεντικών των πειρατών και των εφοπλιστών εντάσσεται και το τελευταίο απαράδεκτο μέτρο της πρόσληψης ιδιωτικών στρατών στα πλοία. Πρόκειται λοιπόν για μια μάχη μεταξύ αδίστακτων καπιταλιστών (αφεντικών των πειρατών και εφοπλιστών) και των μισθοφορικών στρατών τους, στις πλάτες των εργαζόμενων στα πλοία, δηλαδή των κατώτερων και ανώτερων πληρωμάτων. Και φυσικά μην έχετε καμία αμφιβολία οτι τα αθώα θύματα της νέας πιο άγριας τροπής την οποία λαμβάνει αυτός ο πόλεμος, θα είναι και πάλι τα πληρώματα των πλοίων, με πρώτο και κύριο υποψήφιο θύμα (δολοφονίας), τον πλοίαρχο του εκάστοτε πλοίου...
Λίγη προσοχή και λίγη μελέτη λοιπόν πριν την συγγραφή ενός τέτοιου άρθρου όχι απλά δε βλάπτει, αλλά είναι απολύτως απαραίτητη για να μην παραπληροφορούμε και οδηγούμε τους αναγνώστες σε λάθος συμπεράσματα.

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger