Home » , » Η Μέρκελ γνώριζε και εκβιάζει την Ελλάδα

Η Μέρκελ γνώριζε και εκβιάζει την Ελλάδα

Από giorgis , Πέμπτη 13 Οκτωβρίου 2011 | 9:05 μ.μ.

 Δεν γνωρίζουμε πόση βαρύτητα έχει το δημοσίευμα στο σημερινό περιοδικό «Επίκαιρα» που τιτλοφορείται «Η Μερκελ χρησιμοποιεί την εμπλοκή πολιτικών στο σκάνδαλο της Siemens για να κάνει την Ελλάδα προτεκτοράτο». Είναι ενδιαφέρον πάντως γ’ αυτό και το παραθέτουμε:

Σε ένα φάκελο-φωτιά 1.512 δακτυλογραφημένων σελίδων, με έγγραφα, σημειώσεις, ένορκες καταθέσεις, παραστατικά και αποδείξεις, ο οποίος βρίσκεται στα χέρια της Εισαγγελίας του Μονάχου, ξετυλίγεται η αμαρτωλή ιστορία της Siemens, που στοιχειώνει το ελληνικό πολιτικό σύστημα και αποτελεί εργαλείο εκβιασμού της χώρας μας από τη γερμανική κυβέρνηση.

Μεσάζοντες, προμηθευτές στελέχη πολιτικών γραφείων, βουλευτές -νυν και πρώην-, υπουργοί των πρόσφατων ελληνικών κυβερνήσεων -ακόμη και εν ενεργεία-, πρέσβεις διπλωματικά γραφεία, επιχειρηματίες -όλοι με ονόματα και διευθύνσεις- προβάλλουν, σύμφωνα με πηγές της Εισαγγελίας του Μονάχου, μέσα από τις γραμμές της κατάθεσης του πρώην ισχυρού άνδρα της ελληνικής Siemens, Μιχάλη Χριστοφοράκου.

Στο... χρονοντούλαπο;

Το πρόσωπο-κλειδί της αμαρτωλής υπόθεσης τυγχάνει ήδη μέχρι τώρα της υψηλής προστασίας της γερμανικής κυβέρνησης ως «μάρτυρας» και όχι ως κατηγορούμενος για τα αδικήματα της ενεργητικής δωροδοκίας, της απιστίας και του ξεπλύματος «μαύρου χρήματος». Αυτή τη φορά, όμως ο κ. Χριστοφοράκος θα καθίσει στο σκαμνί της γερμανικής Δικαιοσύνης για υπεξαίρεση, καθώς από την έρευνα των γερμανικών δικαστικών Αρχών αποκαλύφθηκε πως κρατούσε διπλά βιβλία για την εταιρεία, δηλαδή άλλα έγραφε στο «επίσημο βιβλίο μίζας της εταιρείας», αλλά πολύ λιγότερα έδινε, όπως αποκαλύπτεται από τα στοιχεία που ο ίδιος κατέθεσε. Η διαφορά αυτή τον καθιστά κατηγορούμενο έναντι της Siemens, καθώς η μητρική εταιρεία έχασε έτσι κάποια εκατομμύρια ευρώ...

Το μεγαλύτερο σκάνδαλο των τελευταίων δεκαετιών, που αποτελεί και μία από τις πλέον «σκοτεινές πτυχές» της ελληνικής πολιτικής ζωής και αμαύρωσε με τις διαστάσεις που προσέλαβε την εικόνα της χώρας διεθνώς κινδυνεύει να μπει στο «χρονοντούλαπο της Ιστορίας». Το περιεχόμενο, όμως των όσων έχει καταθέσει ο Μιχάλης Χριστοφοράκος δίνοντας σύμφωνα με γερμανικές δικαστικές πηγές, ακριβή ποσά διακίνησης προμηθειών σε «χρυσά συμβόλαια» για την εταιρεία που εκπροσωπούσε με το Ελληνικό Δημόσιο, καθιστά επιτακτική την ανάγκη να ανοίξει από την αρχή ο φάκελος της υπόθεσης. Το ερώτημα ποιους και γιατί φοβίζει το εκ νέου άνοιγμα του φακέλου προβάλλει καίριο, καθώς είναι ορατό το ενδεχόμενο της δημοσιοποίησης της κατάθεσης. Άλλωστε, αρκετά σκοτεινά σημεία στη διερεύνηση του σκανδάλου χρήζουν άμεσων και σαφών απαντήσεων από την πλευρά τόσο της εκτελεστικής όσο και της δικαστικής εξουσίας. Το άνοιγμα, λοιπόν, του φακέλου αυτή τη φορά θα φέρει στο φως συγκλονιστικά στοιχεία, για τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες οι ελληνικές δικαστικές Αρχές θα υποβάλουν, αν δεν έχει ήδη υποβληθεί από τις γερμανικές Αρχές, αίτημα δικαστικής συνδρομής έτσι ώστε όλος ο φάκελος να έρθει στην Ελλάδα, μια και η χώρα μας έχει έννομο συμφέρον από την υπόθεση αυτή.

Κραυγαλέο παράδειγμα, η «υπόθεση Ζαγοριανού». Ο ανακριτής που διερευνούσε την υπόθεση την περίοδο της διακυβέρνησης Καραμανλή μόνο αποπέμφθηκε από την υπόθεση, αλλά, μάλιστα, κατόπιν ισχύ πιέσεων που λέγεται ότι ασκήθηκαν από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, βρέθηκε απολογούμενος. Για την παραπομπή του κ. Ζαγοριανού στο Πειθαρχικό Δικαστικό Συμβούλιο υπάρχει ήδη όργιο φημών περί εκβιασμών και πιέσεων που ασκήθηκαν σε δικαστικούς, οι οποίοι θα έπρεπε να κρίνουν συνάδελφο τους, φήμες που κυκλοφορούν ευρέως στους διαδρόμους δικαστικών μεγάρων και καθιστούν το εκ νέου άνοιγμα της υπόθεσης για την πλήρη διαλεύκανση της θέμα τιμής και για το δικαστικό κόσμο.

Αξίζει εδώ να σημειώσουμε πως ο κ. Ζαγοριανός αποπέμφθηκε από την υπόθεση όταν παρουσίασε ειδικό ενδιαφέρον για την προμήθεια του σύστημα C41 και την εμπλοκή του κ. Τρεπεκλή, όταν ο τελευταίος δήλωσε αδυναμία να αιτιολογήσει τις διαδρομές των 8 εκατ. ευρώ που εισέπραξε νόμιμα από την παροχή υπηρεσιών του, αλλά δεν μπορούσε να δικαιολογήσει πού είχε τοποθετήσει τα χρήματα αυτά. Όταν ζήτησε ο κ. Ζαγοριανός κατά τη διάρκεια της ανακριτικής διαδικασίας την αρωγή του ΣΔΟΕ, βρέθηκε «κατηγορούμενος».

Η Μέρκελ γνώριζε και εκβιάζει την Ελλάδα

Πάντως με βάση και τις πληροφορίες που έχουν στη διάθεση τους τα «Επίκαιρα» αναφορικά με το παρασκήνιο των συζητήσεων που έχουν γίνει μεταξύ της ελληνικής και της γερμανικής κυβέρνησης, εύλογα ερωτήματα προκαλεί η δήλωση τη Δευτέρα του υπουργού Δικαιοσύνης κ. Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, ότι η υπόθεση της Siemens «κλείνει οριστικά». Η δήλωση του κ. Παπαϊωάννου ήρθε αμέσως μετά την πρόσφατη επίσκεψη Ρέσλερ στην Αθήνα και τις πληροφορίες που διέρρευσαν ότι ο Γερμανός αντίκαγκελάριος έθεσε σε όλες τις επαφές που έκανε στην Ελλάδα θέμα παραίτησης της ελληνικής πλευράς από τη διεκδίκηση της αποζημίωσης για σκάνδαλο. Οι πιέσεις του κ. Ρέσλερ λέγεται ότι ήταν ασφυκτικές και προς τον υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, και μονοπώλησε τη σχεδόν 45 λεπτών διάρκειας συνάντηση τους. Ο φάκελος των 1.512 σελίδο που «καίει» ακόμα και πρόσωπα «υπεράνω πάσης υποψίας», καθώς η και η κατάθεση Χριστοφοράκου υπερβαίνει το... κους κους για τα «δωράκια» των οικοσκευών και αποκαλύπτει χορό εκατομμυρίων, φαίνεται να συνδέεται από τη γερμανική πλευρά και με τη συνέχιση της επιχειρηματικής δραστηριότητας της Siemens στην Ελλάδα. Είναι αυτονόητο πως τα στοιχεία με την εμπλοκή των πολιτικών προσώπων στο σκάνδαλο Siemens αποτέλεσαν ένα ακόμη εργαλείο της Γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ, στον πρωθυπουργό και στην κυβέρνηση για να μετατρέψει την Ελλάδα σε γερμανικό προτεκτοράτο.

Στην έρευνα και σε ερώτηση των «Επικαίρων» ως προς το ποιοι 'Ελληνες πολιτικοί μπορεί να εμπλέκονται στην υπόθεση της Siemens, ανώτατες δικαστικές πηγές της Γερμανίας σχολίασαν με ειρωνικό τρόπο πως μόνο τον Παπανδρέου, τον Σαμαρά, τον Καραμανλή, τον Τσίπρας και την Παπαρήγα δεν έχει κατονομάσει ο Χριστοφοράκος...
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger