Home » » Συγκρούσεις Κούρδων φοιτητών και Γκρίζων Λύκων στην Κύπρο

Συγκρούσεις Κούρδων φοιτητών και Γκρίζων Λύκων στην Κύπρο

Από giorgis , Κυριακή 23 Οκτωβρίου 2011 | 2:25 μ.μ.

Η εκτίμηση μας για ανάφλεξη του εθνικιστικού παροξυσμού εξαιτίας της ανάφλεξης των πολεμικών συγκρούσεων στην Νοτιοανατολική Τουρκία μεταξύ Κούρδων ανταρτών και μονάδων του Τουρκικού Στρατού δυστυχώς γρήγορα επιβεβαιώθηκε.

Ακόμη και στην κατεχόμενη Βόρεια Κύπρο μεταφέρθηκε τώρα το κλίμα έντασης που επικρατεί στην Τουρκία. Στα επεισόδια που σημειώθηκαν μεταξύ φοιτητών του Πανεπιστημίου Εγγύς Ανατολής αναφέρεται ο Τ/Κ Τύπος, γράφοντας ότι αυτά συνέβησαν μεταξύ Κούρδων φοιτητών και ομάδας νεαρών Γκρίζων Λύκων, που πραγματοποιούσαν εκδήλωση για τον θάνατο 26 Τούρκων στρατιωτών σε συγκρούσεις με αντάρτες του ΡΚΚ στην Τουρκία.
Σύμφωνα με τον Τύπο, η Αστυνομία μετά δυσκολίας μπόρεσε να καταστείλει τα επεισόδια, στα οποία τραυματίστηκαν δύο αστυνομικοί και συνελήφθησαν τέσσερα άτομα. Σημειώνεται ότι σε ανακοίνωση της Αστυνομίας γινόταν λόγος για τρεις συλλήψεις και επεισόδια μεταξύ νεαρών ''εθνικοφρόνων'' με άτομα ''από την Ανατολή'' θέλοντας να προσφέρει κάλυψη στους φονιάδες των Γκρίζων Λύκων και να υποβαθμίσει τις αγωνιστικές πρωτοβουλίες των Κούρδων φοιτητών. Από τους λιθοβολισμούς προκλήθηκαν σημαντικές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με φωτογραφίες που δημοσιεύθηκαν σε εφημερίδες, η Αστυνομία προχώρησε σε συλλήψεις εντός του χώρου του Πανεπιστημίου! (επιτέλους η Διαμαντοπούλου βρίσκει ανθρώπους να την καταλαβαίνουν και να μοιράζονται τους προβληματισμούς της για την εύρυθμη λειτουργία των Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων).

Αξίζει όμως να παρακολουθήσουμε το πώς παρουσιάστηκαν τα γεγονότα στον πάντα ανεξάρτητο Τ/Κ Τύπο.
Η εφημερίδα Αφρίκα γράφει ότι η Αστυνομία θεωρεί υπαίτιους των επεισοδίων τους Κούρδους φοιτητές. Η Κίπρισλι αφιερώνει το σύνολο της πρώτης σελίδας της στα επεισόδια με τίτλο ''Το Πανεπιστήμιο Εγγύς Ανατολής μετατράπηκε σε πεδίο μάχης''. Η Χαλκίν Σεσί γράφει ''Σύγκρουση φοιτητών. Χρησιμοποιήθηκαν ρόπαλα και πέτρες. Η αστυνομία πυροβόλησε στον αέρα'' και η Βολκάν έχει τίτλο ''Λύσσαξαν'', γράφοντας ότι δεν είναι δυνατόν τα ''πανεπιστήμια'' να είναι εστίες του ΡΚΚ. Η εφημερίδα Χαμπερντάρ γράφει για προβοκάτσια και ότι οι Γκρίζοι Λύκοι θα πραγματοποιήσουν σήμερα εκδήλωση στην κατεχόμενη Κερύνεια.

Τα στοιχεία δανειστήκαμε από το SigmaLive

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

ΤΗΛ. ΕΠΙΚ. 6932955437

Diktiospartakos.blogspot.com
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger