Home » , , » "Ξαφνικά"...[μετά τις εκλογές]

"Ξαφνικά"...[μετά τις εκλογές]

Από ciaoant1 , Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2010 | 2:06 μ.μ.




Ξαφνικά στο 10% το έλλειμμα του 2010
Μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά το έλλειμμα του 2009 στο 13,8%, ενώ οι πληροφορίες θέλουν τη Eurostat να το αναθεωρεί την προσεχή Δευτέρα τουλάχιστον στο 15,5%. Οπως χαρακτηριστικά τόνισε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Παπακωνσταντίνου από το Λονδίνο, «το έλλειμμα θα είναι κατά 5,5 ποσοστιαίες μονάδες χαμηλότερο μέχρι το τέλος του έτους».


"Υπέροχα" - Η εργατική δύναμη των εργατών γίνεται πιο φτηνή - δηλάδη μας φτωχαίνουν. Αυτό όμως είναι "θετικό" για το καπιταλιστικό σύστημα, διότι η "κινεζοποίηση" μας αυτή αυξάνει την ανταγωνιστικότητα μας. Ειδικά αν "καταφέρουμε" και δεχτούμε να γίνουμε "κινεζοποιημένοι", τότε θα είναι το "τέλειο" από τη σκοπά του εργοδότη...

Παραμονή στο άρμα της τρόικας πέραν του 2013 προβλέπει η Morgan Stanley
«Θα ακολουθήσουν και άλλες χώρες»

Το κλειδί για την επιτυχία ή την αποτυχία είναι ο έλεγχος του κόστους χρηματοδότησης τονίζει ο Οίκος, και εκτιμά ότι παράταση αυτή θα είναι θετική για τους πιστωτές της χώρας, καθώς μειώνει τον κίνδυνο επέκτασης της κρίσης, διασφαλίζει ότι το χρέος θα αποπληρωθεί και αποτρέπει το ενδεχόμενο χρεοκοπίας μίας χώρας-μέλους της ευρωζώνης.


Αυτοί ή εμείς;
Το κεφάλαιο δεν έχει πατρίδα και τρέχει να βρει κέρδη σ' όποια χώρα υπάρχουνε τέτοια. Γι' αυτό δε νοιάζεται κι ούτε συγκινείται με την ύπαρξη των συνόρων και του κράτους.
Ενώ εμείς, το μόνο πού διαθέτουμε, είναι οι καλύβες μας και τα πεζούλια μας. Αυτά αντίθετα από το κεφάλαιο που τρέχει, οπού βρει κέρδη, δε μπορούν να κινηθούν και παραμένουν μέσα στη χώρα που κατοικούμε.
Ποιος, λοιπόν, μπορεί να ενδιαφερθεί καλύτερα για την πατρίδα του; Αυτοί που ξεπορτίζουν τα κεφάλαια τους από τη χώρα μας ή εμείς που παραμένουμε με τα πεζούλια μας εδώ;

-Από τον ιστορικό λόγο του Αρη Βελουχιώτη στην Λαμία


"Κινεζοποιηθείτε, δώστε μας φοροαπαλλαγές, πληρώστε εσείς φόρους, δώστε σε εμάς επιχορηγήσεις - διότι ως μοντέρνοι φεουδάρχες εμείς δεν πληρώνουμε, μόνο εισπράττουμε, και αν δε το δέχεστε, σηκωνόμαστε και μεταφέρουμε την παραγωγή αλλού. Εμείς εξάλλου την ελέγχουμε και ολιγαρχικά κάνουμε ότι μας συμφέρει εμάς και μόνο εμάς. Όσο για εσάς, ας ψοφήσετε. Από το να ψοφήσουμε εμείς, αδυνατώντας να ανταγωνιστούμε τα προιόντα που εισάγονται από χώρες με μικρότερο εργατικό κόστος, τι να κάνουμε, ας ψοφήσετε εσείς..."

Εφυγαν 1.500 επιχειρήσεις
Οι εκπρόσωποι της ΕΣΕΕ αποδίδουν τη φυγή των επιχειρήσεων στην ανάγκη να βρουν καλύτερο οικονοµικό κλίµα, φιλικό επιχειρηµατικό περιβάλλον, απλό και σταθερό φορολογικό πλαίσιο, χαµηλότερο εργατικό κόστος αλλά και λιγότερη γραφειοκρατία. Ερευνα του ΕΒΕΑ δείχνει ότι 22,5% των επιχειρήσεων εξετάζει σοβαρά το ενδεχόµενο µετεγκατάστασης σε χώρες µε χαµηλότερους φορολογικούς συντελεστές το επόµενο διάστηµα. Ηδη στις χώρες των Βαλκανίων δραστηριοποιούνται 3.500 ελληνικές επιχειρήσεις, από τις οποίες 1.500 µετεγκαταστάθηκαν εκεί την τελευταία διετία. Οπως εκτιµάται, τα τελευταία χρόνια έχουν επενδυθεί στα Βαλκάνια 14 δισ. ευρώ από ελληνικά κεφαλαία και σήµερα η Βουλγαρία αποτελεί έδρα σχεδόν 2.000 ελληνικών επιχειρήσεων.



Mείωση κατά 7,1% στην βιομηχανική παραγωγή
Nέα μείωση, κατά 7,1%, σημείωσε η βιομηχανική παραγωγή στη χώρα τον Σεπτέμβριο, ως αποτέλεσμα της συρρίκνωσης της ιδιωτικής κατανάλωσης, προοιωνίζοντας παράλληλα δυσμενείς εξελίξεις στον τομέα της απασχόλησης.



Κρίση: Δανείζονται με ενέχυρο τα σπίτια τους!
Δραματικές διαστάσεις λαμβάνει πλέον η κρίση στην αγορά ακινήτων με χιλιάδες επιχειρηματίες και ιδιοκτήτες ακινήτων να έχουν προβλήματα ρευστότητας και να αναγκάζονται να βγάλουν στο... σφυρί την περιουσία τους. Ωστόσο, νέα δεδομένα δημιουργούν στην κτηματαγορά, ήθη που σε αρκετές περιπτώσεις αγγίζουν τα όρια της τοκογλυφίας.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «Οικονομίας», τους τελευταίους μήνες της μεγάλης κρίσης έχουν εμφανιστεί στην αγορά φαινόμενα ακόμη και ενεχυρίασης ακινήτων για ορισμένο χρονικό διάστημα, μέχρι να βρεθούν χρήματα. Ενα άτυπο ενεχυροδανειστήριο έχει δημιουργηθεί, το οποίο, σε ορισμένες συμφωνίες, εκμεταλλεύεται την ανάγκη πολλών ιδιοκτητών ακινήτων.εκμεταλλεύεται την ανάγκη πολλών ιδιοκτητών ακινήτων.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger