Home » » Θρησκευτικός μεσαίωνας δια στόματος Ανθιμου

Θρησκευτικός μεσαίωνας δια στόματος Ανθιμου

Από giorgis , Τρίτη 16 Φεβρουαρίου 2010 | 11:20 π.μ.

Αυτοπαρουσιαζόμενος σαν «ένας από τους ποιμένες, τους πνευματικούς της εκκλησίας», ο παναγριώτατος δεσπότης Θεσσαλονίκης, Ανθιμος, μετά το τελευταίο του ταξίδι στην Αθήνα, δεν αρκέστηκε να λέει τις «θεόπνευστες» απόψεις τους με τα συνηθισμένα τροπάρια που ψάλει στο «χριστεπώνυμο ποίμνιο» του.
Ούτε θεώρησε ότι εκπλήρωσε το «ιερόν του καθήκον» με τις «ζωντανές συνδέσεις» καλεσμένος Πρετεντέρη και Χατζηνικολάου. 

Πήρε σβάρνα και τα ΜΜΕ της Θεσσαλονίκης για να «αποκαλύψει» και στους κατοίκους της Βόρειας Ελλάδας "την σκληρή πραγματικότητα, την οποία αντιμετωπίζει ο λαός, ιδιαίτερα σε ορισμένες περιοχές της Αθήνας"...

Εξυπακούεται ότι αυτή η "σκληρή πραγματικότητα", σύμφωνα με τον ρασοφόρο, δεν οφείλετε στην επέλαση της καπιταλιστικής βαρβαρότητας που έχει συνθλίψει κάθε ικμάδας της εργατικής και λαϊκής οικογένειας, αλλά οφείλετε στους ... μετανάστες.

Και τι δεν είπε ο δεσπότης!!! Οτι "δεν μπορείς να κυκλοφορήσεις ελεύθερα σε περιοχές που είναι δίπλα από την Ομόνοια, το μεσημέρι, αλλά από τις εννέα το βράδυ και μέχρι τις δώδεκα", ότι οι μετανάστες που μένουν στην περιοχή του Α. Παντελεήμονα "έχουν αποθρασυνθεί και λένε στους κατοίκους, στους Έλληνες πολίτες : «να σηκωθείτε να φύγετε να πάτε στα Βόρεια προάστια, γιατί αυτά τα σπίτια είναι δικά μας»". ..

Και αφού παρουσιάζει μια κατάσταση που κατασκεύασε στο "χριστιανικό μυαλό του", αναρωτιέται υποκριτικά: "Πάμε για αλλοίωση του πληθυσμού της Ελλάδος; Για δημιουργία προβλημάτων θρησκευτικών; Για δημιουργία αυτονομιστικών αύριο διεκδικήσεων; Ή πάμε ουσιαστικά να υπηρετήσουμε σχέδια, τα οποία δεν ξέρω, ηθελημένα ή αθέλητα αποβλέπουν στην αποδυνάμωση της Ελλάδος ως εθνότητος, αλλά και ως ορθοδόξου χριστιανικής χώρας;".

Θα σου δώσουμε εμείς την απάντηση "δέσποτα". Θα πάμε για επιστροφή στον θρησκευτικό μεσαίωνα, αν τυχόν επικρατήσουν οι "χριστιανικές" απόψεις σου.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger