Home » » Θοδωρής Ηλιόπουλος: "Λιώνοντας μόνος..."

Θοδωρής Ηλιόπουλος: "Λιώνοντας μόνος..."

Από giorgis , Σάββατο 15 Αυγούστου 2009 | 8:57 μ.μ.

"Λιώνοντας μόνος" τραγουδάνε τα Διάφανα Κρίνα σε έναν από τους τελευταίους δίσκους τους και φαίνεται πως σε αυτή την ποινή έχει "καταδικαστεί ατύπως" ο τελευταίος προφυλακισμένος της εξέγερσης του Δεκέμβρη και εδώ και 37 ημέρες απεργός πείνας, Θοδωρής Ηλιόπουλος (την ημέρα που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, αν δεν έχει υπάρξει κάποια εξέλιξη, θα συμπληρώνει 37 ημέρες).

Λιώνοντας μόνος στο νοσοκομείο των φυλακών Κορυδαλλού, όπου και μεταφέρθηκε μετά από την δραματική επιδείνωση της υγείας του, σύμφωνα με την ιατρική γνωμάτευση της 10ης Αυγούστου των δύο γιατρών του, της Όλγας Κοσμοπούλου και της Ελένης Κάκαλου.

«… ο Θ. Ηλιόπουλος έχει χάσει σχεδόν το 18% του σωματικού του βάρους με αποτέλεσμα να σημειώνονται επιπλοκές σε πολλαπλά συστήματα (καρδιοαγγειακό, μυϊκό, κεντρικό νευρικό, ηλεκτρολυτικές διαταραχές) θέτοντας τη ζωή του σε άμεσο κίνδυνο!», σημειώνουν οι δύο γιατροί και κάνουν πια λόγο για κίνδυνο της ζωής του, ενώ σε συνέντευξή της στο tvxs.gr, η γιατρός του Ε. Κάκαλου κάνει έκκληση να μεταφερθεί ο Θ. Ηλιόπουλος σε κρατικό νοσοκομείο με τις απαραίτητες τεχνικές προδιαγραφές και υπό τη στενή παρακολούθηση έμπειρης ιατρικής ομάδας, προϋποθέσεις που δεν πληροί ένα νοσοκομείο φυλακής, όπως των Φυλακών Κορυδαλλού.

Το ίδιο ζητά και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κοροβέσης με επείγουσα επιστολή του στον γενικό γραμματέα του υπουργείου Δικαιοσύνης, Αθ. Ανδρεουλάκο την περασμένη Πέμπτη στην οποία και επισυνάπτεται η εν λόγω ιατρική γνωμάτευση.

Πρέπει να σημειωθεί ότι ο Θ. Ηλιόπουλος βρίσκεται προφυλακισμένος στις φυλακές Κορυδαλλού από τις 22 Δεκεμβρίου, ενώ κάνει απεργία πείνας από τις 10 Ιουλίου έπειτα από την κοινοποίηση του βουλεύματος του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών που αποφάσισε τη συνέχιση της κράτησης του για άλλους 6 μήνες (δηλαδή συνολικά 12), " παρά το γεγονός ότι είναι γνωστής διαμονής και με λευκό ποινικό μητρώο και ενώ όλοι οι υπόλοιποι συλληφθέντες από τα γεγονότα του Δεκέμβρη, με ίδιες ή και άλλες κατηγορίες, έχουν όλοι αποφυλακιστεί", όπως σημειώνει ο Π. Κοροβέσης στην επιστολή του.

Για το θέμα είχαν καταθέσει τότε ερώτηση στη Βουλή οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Κοροβέσης, Θ. Δρίτσας και Τ. Κουράκης κάνοντας λόγο για "διαφορετική μεταχείριση του Θ. Ηλιόπουλου, σε σχέση με όλους τους άλλους συλληφθέντες της ιδίας περιόδου, αλλά και σε σχέση με τα γενικώς ισχύοντα και προβλεπόμενα στη δικονομία, καταστρατήγηση του τεκμηρίου αθωότητας εις βάρος ενός ανθρώπου που ακόμα δεν έχει δικαστεί".

Επιπλέον, οι βουλευτές ανέφεραν πως "το βούλευμα της συνέχισης της κράτησης τον χαρακτηρίζει «εχθρό της δημοκρατίας» και συνυπολογίζει ως επιβαρυντικό στοιχείο εις βάρος του τη συνεχή από πλευράς του άρνηση οποιαδήποτε συμμετοχής του στα γεγονότα εκείνης της μέρας θεωρώντας την ως άρνηση μεταμέλειας!"

Απ' την "Αυγή"
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger