Home » » Aμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου

Aμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου

Από giorgis , Τρίτη 21 Ιουλίου 2009 | 5:44 μ.μ.

«Απέναντι στο μίσος αυτό που εκφράζεται σε βάρος μου, απέναντι στην άδικη «ποινή» που εκτίω έτσι κι αλλιώς ως προφυλακισμένος, απέναντι στην επίμονη άρνηση των δικαστών και των εισαγγελέων να δουν τα πραγματικά στοιχεία και την αλήθεια της υπόθεσης , απέναντι στην προφανή και πρωτοφανή διάκριση που γίνεται σε βάρος μου, δεν έχω άλλο μέσο να παλέψω παρά μόνον το ίδιο μου το σώμα. Κατεβαίνω σε απεργία πείνας. Είναι το μόνο μέσο που μου έμεινε σαν κρατούμενος για να φωνάξω την αλήθεια και να καταγγείλω την τεράστια αδικία.»

Θοδωρής Ηλιόπουλος

Ο Θ. Ηλιόπουλος είναι ένας που τους εκατοντάδες νέους που μετά την εξέγερση του Δεκέμβρη βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν κατασκευασμένες από τους ασφαλίτες κατηγορίες. Ο Θοδωρής, προφυλακισμένος στις δικαστικές φυλακές Κορυδαλλού απ’ της 22 Δεκέμβρη βρίσκεται τυλιγμένος σε μια κόλα χαρτί από τις καταθέσεις δυο μπάτσων των ΜΑΤ με κατηγορίες για 3 κακουργήματα και 2 πλημμελήματα,

Σήμερα είναι ο μοναδικός κρατούμενος για τα γεγονότα του Δεκέμβρη. καθώς το βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών παρέτεινε για έξι μήνες ακόμα την... «παραμονή» του στη φυλακή.
Ο λόγος; «Μη μεταμέλεια και επικινδυνότητα για τη δημόσια τάξη και ασφάλεια».

Δεν υπέγραψε δηλαδή δήλωση αποκήρυξης των ιδεών του –κάτι ανάλογο με τις «δηλώσεις μετανοίας» που απαιτούσε το μετεμφυλιακό καθεστώς της Δεξιάς από όσους θεωρούσε κομμουνιστές και «συμπαθούντες»- .

Είναι από τις πάμπολλες φορές που συναντάμε την αστική δικαιοσύνη τους και με αστυνομικό πηλίκιο.

Κι ενώ ο Θ. Ηλιόπουλος βρίσκεται για 12η μέρα σε απεργία πείνας, η «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟ ΘΟΔΩΡΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟ», καλεί σήμερα Τρίτη 21 Ιούλη συγκέντρωση στα Προπύλαια και πορεία προς την βουλή απαιτώντας την άμεση αποφυλάκιση του Θ. Ηλιόπουλου
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger