Home » » Η καλύτερη παραλλαγή

Η καλύτερη παραλλαγή

Από giorgis , Δευτέρα 22 Δεκεμβρίου 2008 | 2:38 μ.μ.


Για τον καλόγερο Κάλλιστο Λαβδάκη που είναι ηγούμενος στη Μονή Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου μέχρι τώρα το μόνο που είχαμε ακούσει ότι είναι ένας ψυχανώμαλος ρασοφόρος που έβαζε τους εργάτες που έχει στο μοναστήρι του να βασανίζουν ζώα, ο ίδιος να παρακολουθεί τις κακοποιήσεις των ζώων και να το απολαμβάνει.

Μάλιστα πέρυσι υπήρξε ενυπόγραφη καταγγελία στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών για το «θεάρεστο» έργο αυτού του θεομπαίχτη.

Αντιγράφουμε ένα απόσπασμα απ’ αυτή την καταγγελία:
«Το απόγευμα της Τετάρτης 29 Αυγούστου, άκουσα κραυγές κουταβιού, σε σημείο να νομίσω ότι κάποιος το έσφαζε. Από τη βεράντα είδα τον παπά να κάθεται και να έχει βάλει έναν από τους ξένης εθνικότητας εργάτες που "περιθάλπει" στη Μονή, να χτυπάει το κεφάλι ενός μωρού σκυλιού στο τσιμέντο. Το κράταγε κρεμασμένο από τα πίσω πόδια, με το κεφάλι προς τη γη. Άρχισα να ουρλιάζω προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα να με ακούσει ο εργάτης και να κρύψει το σκυλί.
Έτρεξα την ίδια στιγμή απέναντι να ρωτήσω τι συμβαίνει και να ζητήσω το λόγο για τον οποίο φέρονταν με τον απάνθρωπο αυτό τρόπο στο σκυλάκι, και αμέσως ο παπάς, χωρίς να του δώσω κανένα δικαίωμα αλλά και χωρίς να μου δώσει καμία εξήγηση, σηκώθηκε και βάδισε προς το μέρος μου επιθετικά, με ολοφάνερη πρόθεση να με χτυπήσει με τη μαγκούρα του. Όταν με τη σειρά μου του δήλωσα ότι δεν τον φοβάμαι αλλά οφείλει να μου εξηγήσει γιατί βασάνισε με τέτοιο απαράδεκτο τρόπο το σκυλί, ο παπάς μου γύρισε την πλάτη και, κατευθυνόμενος προς το εσωτερικό της Μονής, με εξύβρισε με τα χειρότερα λόγια, τα οποία δεν είναι δυνατόν να αναγραφούν στην επιστολή αυτή»

Σήμερα η φυλλάδα Esspreso μας ενημερώνει και για τις επιχειρηματικές δραστηριότητες αυτού του ρασοφόρου:
«Καθημερινά παρακολουθεί την παραγωγή της κτηνοτροφικής του μονάδας που διατηρεί στο Κορωπί, ελέγχει τους περίπου 16 αλλοδαπούς βοσκούς που έχει προσλάβει για τα ζωντανά, ενημερώνεται για τους τραπεζικούς του λογαριασμούς και αργά το απόγευμα απολαμβάνει το ζεστό μπάνιο του στο καινούργιο του τζακούζι έχοντας στο πλευρό του δύο αλλοδαπούς μπάτλερ που τον υπηρετούν πιστά. Δεν πρόκειται για κάποιον μεγαλοκτηματία ή επενδυτή, αλλά και για τα δύο μαζί, με μία διαφορά όμως που τον κάνει να ξεχωρίζει: είναι αρχιμανδρίτης της Αρχιεπισκοπής Αθηνών και τα τελευταία χρόνια δραστηριοποιείται στη Γλυφάδα.

Είναι ο γέροντας Κάλλιστος Λαβδάκης, «ο Εφραίμ της Γλυφάδας» όπως τον έχουν χαρακτηρίσει τελευταία όσοι τον γνωρίζουν, ο αρχιμανδρίτης-ηγούμενος της Μονής Ιωάννη του Χρυσοστόμου που παράνομα έχει ιδρύσει στην Ανω Γλυφάδα και εκεί έχει δημιουργήσει το δικό του «Βατοπέδι».

Τελικά καθημερινά διαπιστώνουμε ότι το ράσο είναι η καλύτερη παραλλαγή για ψυχανώμαλους και λαμόγια.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger