Home » » Οι μπάτσοι βασανίζουν οι δικαστές χειροκροτούν

Οι μπάτσοι βασανίζουν οι δικαστές χειροκροτούν

Από giorgis , Τρίτη 23 Δεκεμβρίου 2008 | 1:45 μ.μ.


Για την μπασκηναρία που σταβλίζεται στο Α.Τ Ομόνοιας έχουν γραφτεί πάρα πολλά.

Ολοι θυμόμαστε το βίντεο που έδειχνε τον μπάτσο να υποχρεώνει μετανάστες να αλληλοβασανίζονται συμμετέχοντας και ο ίδιος στην κακοποίηση τους.

Το περιβάλλον ατιμωρησίας που τους περιβάλλει έχει μεταμορφώσει τα ένστολα γουρούνια σε απάνθρωπους βασανιστές.

Ένα περιστατικό που ήρθε σήμερα στην δημοσιότητα το επιβεβαιώνει.

Τρεις μπάτσοι του Α/Τ Ομονοίας παραμονές Χριστουγέννων του 2000 είχαν συλλάβει και βασανίσει δυο Πακιστανούς.
Το γεγονός είχε γίνει γνωστό από βίντεο που πρόβαλε τηλεοπτικός σταθμός και οι αντιδράσεις των πολιτικών προϊσταμένων των μπάτσων ήταν οι αναμενόμενες.
Ο τότε γενικός γραμματέας Δημόσιας Τάξης, βγήκε στα κανάλια για να πει ότι «επρόκειτο για άνανδρη συμπεριφορά αστυνομικών οργάνων, που δεν ταιριάζει στην ελληνική κοινωνία» και συμπλήρωσε ότι «είναι απαράδεκτο, κρατούμενοι με χειροπέδες να υφίστανται τη βία των οργάνων της τάξης».

Κύλισε πολύ νερό στ’ αυλάκι από τότε και τώρα που έγινε η δίκη των μπάτσων – ποιος ξέρει τι μεθοδεύσεις χρησιμοποίησαν για να κάνει 8 χρόνια να φτάσει η υπόθεση στα δικαστήρια- οι μπάτσοι και με δικαστική βούλα βγήκαν αθώες περιστερές.

Και ενώ αρχικά οι μπάτσοι είχαν κατηγορηθεί για βασανιστήρια και άλλες προσβολές της ανθρώπινης αξιοπρέπειας (αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος), τελικά, ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, πρότεινε την απαλλαγή των αστυνομικών και στη σχετική πρότασή του εκάνε λόγο για «κτυπήματα στην πλάτη όλως ελαφρά».

Την πρόταση του εισαγγελέα έκανε δεκτή το δικαστήριο αθωώνοντας τους μπάτσους για να μπορεί ανενόχλητοι να συνεχίζουν το θεάρεστο έργο τους.
Και αυτό συμβαίνει την ίδια στιγμή που βρίσκονται προφυλακισμένοι δεκάδες νεολαίοι που οι μπάτσοι τους στέλνουν να δικαστούν με κατασκευασμένο κακουργηματικού τύπου κατηγορητήριο.
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger