Home » » Αργυρώνητη δημοσιογραφία

Αργυρώνητη δημοσιογραφία

Από giorgis , Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2008 | 3:33 μ.μ.


Ένα μήνυμα σε προηγούμενη ανάρτηση μας από αναγνώστη/ια μας ζητάει να σχολιάσουμε τις πρόσφατες αντιπαραθέσεις μεταξύ δημοσιογράφων προφανώς επειδή τώρα τελευταία έχουν κάνει την εμφάνιση τους πολλά παρόμοια δημοσιεύματα στην μπλοκόσφαιρα.

Μια γενική τοποθέτηση για τον ρόλο εκδοτών και δημοσιογράφων είχαμε κάνει πριν μερικές μέρες.

Ενδιαφέρον έχει να διαβάσει κανείς και τους λόγους που οι εργοδοσία μπορεί να απολύσει έναν δημοσιογράφο. (blog απολυμένου δημοσιογράφου από την «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία)

Οσα καινούργια στοιχεία προκύπτουν επιβεβαιώνουν τις εκτιμήσεις μας.
Φυσικά δεν θα μπούμε σε αστυνομικά σενάρια.
Δεν ξέρουμε π.χ αν όντος η μάρτυρας στην Εξεταστική Επιτροπή της βουλής, για το σκάνδαλο του Βατοπεδίου, Σωτηροπούλου, έδωσε, όπως ισχυρίζεται, στον Τριανταφυλλόπουλο φάκελο με στοιχεία του σκανδάλου κι αυτός για τους δικούς του λόγους τον έθαψε.
(Εντυπωσιακό όμως είναι ότι μετά την κατάθεση της μάρτυρας η ηλεκτρονική εφημερίδα του Ζούγκλα με αλλεπάλληλα δημοσιεύματα στοχοποιεί «περιφερειακά» πρόσωπα του σκανδάλου – Ψωμιάδη, Χατζηαλεξάνδρου, Καραμπέρη κ.α-. Ισως θέλει να απαλλαγεί απ’ την μομφή που εισέπραξε απ’ την Σωτηροπούλου).

Ούτε φυσικά θα μπούμε στον κόπο να σχολιάσουμε τα όσα αποδίδει ο Γ. Παπαγιάννης στον πρώην φίλο και εργοδότη του Χατζηνικολάου.
Τσουκνίδες στον δύσοσμο μπαχτσέ των δημοσιοκάφρων είναι όλοι τους.

Επειδή και οι τρεις δημοσιοκάφροι που αναφέραμε –Τριανταφυλλόπουλος, Χατζηνικολάου, Παπαγιάννης- έχουν ιδιαίτερα νταλαβέρια με τον πατέρα και υιό Κουρή να ξεθάψουμε απ’ το αρχείο μας μια παλιά ιστορία για να πάρετε μια τζούρα τι συμβαίνει στον θαυμαστό κόσμο των Μέσων Μαζικής Εξαπάτησης.

Ο μόνος δημοσιογράφος που αποδείχτηκε δικαστικά ότι εκβίαζε επωνύμους –με όχημα μια περιθωριακή φυλλάδα που είχε τους «Νέους Ανθώπους»- και κάθισε ένα φεγγάρι τον Κορυδαλλό ήταν ο Γρηγόρης Μιχαλόπουλος.

Ανέλπιστο συμπαραστάτη στην περιπέτεια που περνούσε βρήκε τους Κουρήδες της «Αυριανής». Διαβάστε ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα της:

«Μια απλή ερώτηση, σε όλο αυτό το σκυλολόι των μεγαλοδημοσιογράφων και των ψευτοαναλυτών που βγαίνουν κάθε μέρα στα κανάλια και τα παράθυρα και μας λένε ότι έχουν… σηκωθεί οι τρίχες της κεφαλής τους οι παλιοψεύτες επειδή ένας εκδότης –λες και όλοι οι εκδότες συμπεριλαμβανομένου και του δικού μας- είναι αγγελουδάκια και υποδείγματα ήθους και εντιμότητας.
Ειλικρινά πιστεύουν ότι ο Μιχαλόπουλος είναι ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ από όλο αυτόν τον ΕΣΜΟ, που τα τελευταία 30 χρόνια ΛΗΣΤΕΥΕΙ τον ιδρώτα του ελληνικού λαού με τα δημόσια έργα και τις κρατικές προμήθειες;
Πόσα μπορεί να βάλει στην τσέπη του ένας φουκαράς δημοσιογράφος από εκβιασμούς κύριε εισαγγελέα; Πέντε, δέκα πενήντα, εκατό εκατομμύρια το πολύ.
Μα είναι..λεφτά αυτά κύριε εισαγγελέα όταν οι ΜΙΖΕΣ και οι ΚΟΜΠΙΝΕΣ στα δημόσια έργα αναφέρονται σε ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ και μάλιστα ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΜΕΝΑ κάθε χρόνο, ενώ ο κάθε καλαμαράς Μιχαλόπουλος μπορεί να εκβιάζει 2-3 ανθρώπους κάθε 5 ή 10 χρόνια, τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς;».

Στην προκειμένη περίπτωση ξέρουν τι γράφουν οι Κουρήδες. Θα έχουν προσωπική εμπειρία. Ψιλικατζής, κατ' αυτούς είναι ο "καλαμαράς Μιχαλόπουλος" μπροστά στους μεγαλοεκδότες.

Γ’ αυτό ας λέμε ότι δεν αξίζει να ασχολούμαστε ιδιαίτερα μ’ όλο αυτό το φύραμα των δημοσιοκάφρων.
Μπορεί να αλληλοβρίζονται, να πετούν λάσπη ο ένας στον άλλο, να εκτοξεύουν τρομερούς υπαινιγμούς κι εκεί που ο άναυδος τηλεθεατής και αναγνώστης περιμένει πως κάτι αποκαλυπτικό θα προκύψει, υπαναχωρούν, χαχανίζουν και αλληλοχαϊδεύονται.
Διότι ξέρουν ότι έτσι και σπάσει ένας κρίκος κι αρχίσουν οι πραγματικές αποκαλύψεις για την αργυρώνητη δημοσιογραφία, ποτάμια ολόκληρα δεν θα ξεπλένουν κάποιους από δαύτους
..
Μοιράσου το :

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger