Home » » Πρακτοράκος δεύτερης κατηγορίας

Πρακτοράκος δεύτερης κατηγορίας

Από giorgis , Κυριακή 31 Αυγούστου 2008 | 7:27 μ.μ.


Όπως μάθαμε από νήμα στην ιστοσελίδα indymedia από τότε που ο Χρίστος Παπουτσάκης αποφάσισε να κλείσει το «ΑΝΤΙ» την ιστοσελίδα του περιοδικού την διαχειρίζεται ο γνωστός δημοσιογράφος Βασίλης Ζήσης και την έχει καταντήσει άντρο για να προβάλλουν τις απόψεις τους ρατσιστές και φασίστες.

Ποιος είναι ο Ζήσης; Ενας δημοσιογράφος-πράκτορας, που παριστάνει τον μεγάλο ερευνητή. Κάποιες υπηρεσίες κρύβονται πίσω απ' αυτόν και τον χρησιμοποιούν ως όχημα για τα σενάρια και τα σχέδιά τους.

Ενα χαρακτηριστικό δημοσίευμα γ' αυτόν τον τύπο όταν υπήρξε μάρτυρας κατηγορίας στην υπόθεση του Ε.Λ.Α:
«Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την κατάθεση του δημοσιογράφου-πράκτορα Βασίλη Ζήση. Τι εστί Ζήσης; Επαγγελματίας μάρτυρας. Εμφανίζεται σε δίκες πολιτικοοικονομικού ενδιαφέροντος για να προσφέρει τα φώτα του (Ειδικό Δικαστήριο, υπόθεση ριφιφί στην Τράπεζα Εργασίας, υπόθεση κυκλώματος των φυλακών, υπόθεση ΕΒΟ κ.λπ.). Καμιά φορά φεύγει και από τα μισά, όταν τον στριμώχνουν. Σταθερός συνεργάτης μόνο του «Αντί», γιατί στις εφημερίδες δύσκολα βρίσκει δουλειά (από τον «Ελεύθερο Τύπο» τον σουτάρανε και παρασκηνιακά λέγονται πολλά για τους λόγους). Ο Ρίζος έχει γράψει γι' αυτόν άρθρα στα οποία τον λούζει με όλα τα «κοσμητικά» που διαθέτει η δημοσιογραφική πιάτσα: ρουφιάνος της ΚΥΠ, πρακτορίσκος της CIA, πλαστογράφος, άνθρωπος για όλες τις βρόμικες δουλειές κ.λπ. («Αδέσμευτος», 12.12.1994)».

Αν μπει κάποιος στην μηχανή αναζήτησης της ιστοσελίδας της εφημερίδας «ΚΟΝΤΡΑ» και γράψει την λέξη «κλειδί» «Ζήσης» θα ανακαλύψει όλο τον βρόμικο ρόλο αυτού του τύπου
Μοιράσου το :

+ σχόλια + 1 σχόλια

1 Σεπτεμβρίου 2008 στις 1:20 μ.μ.

Καταδικάστηκε ο ενοχλητικός για Μαφία, ιταλός συγγραφέας και μπλόγκερ Carlo Ruta
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.com/2008/09/carlo-ruta.html

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΟΙ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ Carlo Ruta
Το διαδίκτυο και τα μπλόγκς ενοχλούν τη Μαφία και τους κυβερνώντες!
Με μια φρικιαστική καταδικαστική απόφαση, που προσβάλει την Ιταλική Δημοκρατία, την «πολιτισμένη» Ευρώπη και τον ελεύθερο άνθρωπο, έκλεισε το μπλόγκ του Carlo Ruta (“Accadeinsicilia”).
Η δικαστής της Σικελίας Patricia Di Marco, για πρώτη φορά στην Ιταλία και την ΕΕ, καταδίκασε για δραστηριότητα «παράνομου τύπου» τον υπεύθυνο ενός μπλόγκ!
Ο μπλόγκερ Carlo Ruta, γνωστός για τη δράση του εναντίον της Μαφίας, συγγραφέας πολλών βιβλίων, ενοχλητικός στην Σικελική πολιτική σκηνή – με τις γνωστές σχέσεις της με τη Μαφία – για τις έρευνές του υπέστη κι αυτό!
Τους τελευταίους μήνες, για να "σιωπήσει", καταδικάστηκε 4 φορές (βάση ενός νόμου ανάλογου αυτού του Βενιζέλου, που χρησιμοποιεί σήμερα ο Αλογοσκούφης), στο ποσό των 97.000 €.
Η τελευταία απόφαση του δικαστηρίου της Σικελίας, ανοίγει «δρόμους» για την καταστολή στο διαδίκτυο και τα μπλόγκς. Προσφέρει ένα «όπλο» σε κυβερνήσεις, ισχυρά συμφέροντα, εγκληματικές οργανώσεις (Μαφία, καρτέλ, εκδοτικά συμφέροντα…), για να κτυπήσουν και να ισοπεδώσουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, αλλά και καταγγελιών σκανδάλων, μέσα από τα μπλόγκς.
- Η ιστοσελίδα που λογοκρίθηκε και «έκλεισε» “Accadeinsicilia”
(http://www.accadeinsicilia.net/)
- Η νέα ιστοσελίδα, από όπου ο Carlo Ruta συνεχίζει
(http://www.leinchieste.com/)
- Βιβλία του Carlo Ruta
(http://www.unilibro.it/find_buy/findresult/libreria/prodotto-libro/autore-ruta_carlo_.htm?redirectt=s)
- Βίντεο με Συνέντευξη Τύπου του Carlo Ruta (Ραγκούσα: 18 Ιούνη 2008)
(http://www.youtube.com/watch?v=vLQk1UBJ5F4&feature=related)
- Ολόκληρη η δικαστική απόφαση της ΝΤΡΟΠΗΣ
(http://xorisafenti.blogspot.com/2008/09/libert-sul-web-e-caso-ruta-sentenza.html)

ΑΣ ΤΟ ΔΙΑΔΩΣΟΥΜΕ ΚΙ ΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΜΕ

Μηνύματα συμπαράστασης στον Carlo Ruta:
carlo.ruta@tin.it

Μηνύματα διαμαρτυρίας:
Ιταλική Πρεσβεία
ambasciata.atene@esteri.it

Ιταλικό Προξενείο
consolato.atene@esteri.it

Ιταλικό Μορφωτικό Ινστιτούτο
segreteria.iicatene@esteri.it

Δημοσίευση σχολίου

 
Copyright © ΒΑΘΥ ΚΟΚΚΙΝΟ
Powered by Blogger